Hatayspor'da hakem Yaşar Kemal Uğurlu şaşkınlığı

Feride Kara
28.10.2022 - 00:35 | Son Güncellenme: 28.10.2022 - 00:39

Süper Lig'de oynanacak olan Ankaragücü - Hatayspor maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu oldu. Güney ekibinde, Uğurlu ataması şok etkisi yarattı. Detaylar haberimizde.

Hatayspor'da hakem Yaşar Kemal Uğurlu şaşkınlığı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçında Atakaş Hatayspor deplasmanda MKE Ankaragücü'nün konuğu olacak. Ankaragücü - Hatayspor maçını hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. 

Uğurlu'nun 2. Ankaragücü maçı

Ankara Bölgesi hakemi olan ve Ankaragücü altyapısında futbol oynayan Yaşar Kemal Uğurlu'nun kritik maça atanması Hatayspor'da şaşkınlık yarattı. Hataysporlu yetkililerin, Yaşar Kemal Uğurlu atamasından rahatsız olduğu öğrenildi. 41 yaşındaki FIFA kokartlı hakem kariyerinde daha önce bir kez Ankaragücü maçını yönetti. Uğurlu, 2020-2021 sezonunun 13. haftasında oynanan Gençlerbirliği - Ankaragücü müsabakasında düdük çalmış ve Başkent derbisi 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

"Ankaragücü altyapısında oynadım"

Yaşar Kemal Uğurlu, TFF'nin yayın organı TamSaha dergisine 2017 yılında verdiği röportajda Ankaragücü altyapısında oynadığını söylemişti. Aslen Konyalı olduğunu anlatan Uğurlu, şöyle konuşmuştu: "Sanırım Konyalı olduğumu artık herkes biliyor (gülüyor). Herhalde benden başka hiçbir hakem arkadaşımda böyle bir sorun gün yüzüne çıkmamıştır. Ben Ankara'da doğdum, Ankara'da büyüdüm, Ankaragücü'nün altyapısında oynadım ve üniversite dâhil eğitim hayatımın tamamını Ankara'da geçirdim. Bunları belirtiyorum çünkü dediğiniz gibi kamuoyunda geçen senelerde bu konudan çok söz edilmişti. Evet, aslen Konyalıyım. Babam orada doğmuş ve nüfus kütüğümüz de Konya'da. Konya'da bazı akrabalarım yaşıyor ve her Türk vatandaşı gibi ben memleketinden onur duyan, bununla beraber alın terinin değerini bilen biriyim."

Senin için hazırladığımız haberler