Hatayspor'dan Boupendza ardından tarihi bir satış daha! Transfer resmen açıklandı

06.07.2024 - 15:05 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 15:22

Hatayspor'un, 23 yaşındaki Nijeryalı on numarası Fisayo Dele Bashiru, mecburi satın alma şartı ile İtalya Serie A takımlarından Lazio’ya kiralandı. İşte detaylar...

Hatayspor'dan Boupendza ardından tarihi bir satış daha! Transfer resmen açıklandı

AJANSSPOR - HABER

Bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Aaron Boupendza'yı 2021 yılında 4,22 milyon Euro karşılığında Al-Arabi SC'ye satan Hatayspor, kulüp tarihine geçecek bir transfer daha gerçekleştirdi. 

Mecburi satın alma şartıyla Lazio'ya kiralandı

Bordo beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Dele Bashiru’nun İtalya Serie A takımlarından Lazio’ya, mecburi satın alma şartı ile geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Dele Bashiru’ya emekleri için teşekkür eder, yeni takımında başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Mecburi satın alma opsiyonu 6 milyon euro

İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun haberine göre;  Hatayspor'un Lazio ile yaptığı sözleşmedeki mecburi satın alma opsiyonunun 6 Milyon euro olduğu iddia edildi. Güney ekibi, Fisayo Dele Bashiru'yu sezon başında Championship ekibi Sheffield Wednesday'dan bedelsiz olarak transfer etmişti.

9 gol ve 6 asistle oynadı

Hatayspor formasıyla geride kalan sezonda 39 maça çıkan 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcu 9 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. 

Güncel piyasa değeri 2 milyon Euro

On numaranın yanı sıra merkez orta saha ve sağ kanatta forma giyebilen Fisayo Dele-Bashiru'nun güncel piyasa değeri 2 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler