Hatayspor'dan Daniil Utkin transferinde büyük skandal! 4 gün sonra gönderdiler...

12.09.2024 - 14:53 | Son Güncellenme: 12.09.2024 - 16:26

Süper Lig takımlarından Hatayspor'un, Rus milli takımı oyuncusu Daniil Utkin ile her konuda anlaştığı ancak futbolcuyu 4 gün sonra gönderdiği iddia edildi.

Hatayspor'dan Daniil Utkin transferinde büyük skandal! 4 gün sonra gönderdiler...

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, Rus milli takımı oyuncusu Daniil Utkin ile her konuda anlaştı ve oyuncu takıma katılmak için Mersin'e geldi. Yeni teknik heyet de Utkin'în transferini onayladı ve tecrübeli orta saha oyuncusu antrenmana çıkmaya hazırlanırken, tuhaf bir haberle karşılaştı.

Bu transferde oyuncu adına inisiyatif kullanan Türkiye temsilcisi Doğan Ercan, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Normalde getirebileceğimiz bir oyuncu değil"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ercan, "Hatayspor'la anlaştık ve Utkin'i Mersin'e getirdik. 4 gün Mersin'de kaldık. Normalde getirebileceğimiz bir oyuncu değil. Rus milli takımı oyuncusu ve pazarı çok geniş...

"3 milyon 200 bin Euro satın alma opsiyonu vardı"

Daha önce Beşiktaş ve Trabzonspor teklifte bulundu, Rostov'la anlaşamadılar. O zaman 6 milyon Euro istediler Oyuncu son dönemde Rostov'la ayrılma kararı aldı. Eşi de Türk kökenli olduğu için teklifimize sıcak baktı. Tam fırsat transferi oldu. Kiralık olarak getirdik, bedelsiz, 3 milyon 200 bin Euro satın alma opsiyonu vardı; ama zorunlu değil.

"Başkanın bile haberi olmadan Çalımbay'ı takımın başına getiriyorlar"

Rusya Premier Ligi'nin en üretken oyuncularından. 29 maç 10 gol 2 asist... Özhan Pulat karşıladı, bizi, ama 1 gün sonra onu takıma antrenman yaptırırken görevden aldılar. Yeni hoca bize bu oyuncuyu istemiyorum deseydi, sorun yoktu. Zaten oyuncu da teknik direktör değişikliğinde böyle bir şeyin olmasını doğal karşılıyordu. Daha Özhan Polat görevdeyken, Rıza Çalımbay Mersin'e geldi ve Pulat'la aynı otelde kalmaya başladı. Sezon başından bu yana Çalımbay, Hatayspor'a gelmek için uğraşıyor. Hatay'ın yeni belediye başkanıyla sürekli görüşüyorlar. Yönetici ve başkanın bile haberi olmadan Çalımbay'ı takımın başına getiriyorlar.

"Ender Bey'e 'ben bu oyuncuyu istemiyorum' diyor"

Özhan Pulat'ın sürekli altını oydular. Sportif direktör Fatih Kavlak'ın bile Çalımbay'ın takıma getirildiğinden haberi yok. O da istifa etti zaten. Rıza Çalımbay geldi, otelde Utkin'le el sıkıştı. Oyuncuya yarın 17.00'de antrenman var dedi. Hatta fotoğraf çektireceklerde orada organize edilemedi. Yani oyuncu her anlamda Hatayspor'da oynamaya hazırlanmış, 2 saat sonra ikinci başkan Ender Bey'e 'ben bu oyuncuyu istemiyorum' diyor. Bizi Rusya'ya rezil etti.

"Bizi çıkartıp, kendileri transferi yapmaya çalıştılar"

6-7 milyon Euro ederindeki oyuncuyu bedava getiriyorsun, yatıp kalkıp bize teşekkür etmeleri lazım. Arkamızdan iş çevirdiler. Kaç yıldır biz bu işi yapıyoruz, ömrümden ömür gitti. Sonra oyuncunun temsilcisi İspanya'dan geliyor. Rıza hocanın adamlarında biri menajerini arıyor, 'biz yaparsak transferin olur' diyor. Bizi çıkartıp, kendileri transferi yapmaya çalıştılar, beceremeyince olan transferi bozdular. Bu oyunu Çalımbay'ın ekibindeki bir yapıyor. İsmini vermek istemiyorum.

"Neymiş, Özhan Pulat, eski belediye başkanı Lütfü Savaş'ın adamıymış"

Onu zaten bütün Türkiye biliyor. Tüm Rusya'ya bizi rezil ettiler. Özhan Pulat, geçen sezon takımı ligde bıraktı. Lig biter bitmez bu ekip, Pulat'ın ayağını kaydırmak için yeni belediye başkanı üzerinden çalışmaya başladı. Neymiş, Özhan Pulat, eski belediye başkanı Lütfü Savaş'ın adamıymış. Bu nedir böyle? Politikanın futbolla ne ilgisi var" dedi.

24 yaşındaki Daniil Utkin, Rusya'da Akhmat Grozny forması giyiyor. Rus merkez orta saha oyuncusunun kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler