Hatem Ben Arfa ile PSG başkanı arasında soğuk rüzgarlar esti

28.04.2019 - 17:11 | Son Güncellenme: 28.04.2019 - 17:15

Hatem Ben Arfa ile PSG başkanı arasında soğuk rüzgarlar esti

BeIN Sports Media Group CEO'su ve Paris Saint Germain Kulübü'nün sahibi olan Al-Khelaifi, Rennes - PSG Fransa Kupası Finali'ni izlemek üzere Parc des Princes'teki yerini almıştı.

90 dakikası berabere biten mücadele uzatmalara gitti, ardından penaltı atışlarına geçildi. PSG penaltıları 6-5 kaybederken kupa da Rennes'e gitti.
Rennes takımında ise PSG'nin çok yakından tanıdığı bir isim vardı: Hatem Ben Arfa... Bir dönem Paris ekibini formasını giyen Fransız futbolcunun takımdan ayrılışı epey olaylı olmuştu.
KULÜBÜ DAVA ETTİ 2016'da PSG'ye transfer edilen yıldız futbolcu, 2017 yılında uzun süre kadro dışı kaldı. Bu süre zarfındaki alacaklarını temin edemeyen Ben Arfa, 8-9 milyon dolarlık bir dava açtı.
UEFA ile Finansal Fair Play sıkıntısı yaşayan ve men tehlikesi yaşayan Fransız ekibi için bu olay da kötü referans oldu. PSG'den kötü ayrılan Ben Arfa, Rennes takımına katıldı.
Fransa Kupası'nda ise gülen taraf Ben Arfa oldu. Tecrübeli futbolcu ile eski başkanı arasında ise maç sonunda soğuk rüzgarlar esti.
PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, ödül töreninde tüm rakip oyuncuları tebrik etmesine karşın Ben Arfa'nın elini sıkmadı. Bu olay dış basında büyük ses getirdi. Ben Arfa da bunun altında kalmayarak maç sonunda iğneleyici açıklamalar yaptı:
"Bu özel bir zafer. Özellikle başkan Nasser'e karşı... Hayatınızda hiçbir zaman rakibinizi küçümsemeyeceksiniz. Kulübe değil, yöneticilerine tepkiliyim"
Fenerbahçe, PSG'ye gitmeden önce Ben Arfa'yı transfer etmek için tüm imkanlarını seferber etmişti; fakat yıldız oyuncu Paris ekibi ile yüklü bir anlaşma yaptı.
Bunu doğrulayan dönemin genel sekreteri Mahmut Uslu, "Ben Arfa gündemimizde yok. Geçen sezon çok uğaşıp getirememiştik. Hem Ben Arfa gelse nerede oynayacak ki?" açıklamasını yapmıştı.
NEYMAR TARAFTARA YUMRUK ATTI Dünya yıldızı Neymar kontrolden çıktı! Paris Saint Germain'in Nantes ile oynadığı Fransa Kupası mücadelesinde agresif tavırlar sergileyen Brezilyalı, maç sonunda skandal bir olaya imza attı.
Şampiyonlar Ligi'nde Instagram'dan hakeme yönelik sözleri nedeniyle UEFA'dan 3 Avrupa maçından men alan Brezilyalı, yine uslu durmadı.
Rennes, penaltılara giden final mücadelesini kazanarak Fransa şampiyonu PSG'yi kupadan etti. Tribün arasından geçerken kendisini çeken bir taraftara sinirlenen Sambacı, ona doğru yumruk salladı. O esnada Neymar'ı telefonuyla filme alan bazı taraftarlar, skandalı anbeab kaydetti. Brezilyalı'ya yüklü bir ceza geleceği tahmin ediliyor.
Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, PSG'li Mbappe ile özel ilgilendi.

Sonuçtan memnun olmayan PSG taraftarları, statta olay çıkardı. Güvenlik güçleri taşkınlık olmaması için önlem aldı. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler