Havrita nedir, ne işe yarar ve neden kapatıldı?

22.08.2022 - 17:33 | Son Güncellenme: 22.08.2022 - 17:36

Sokak hayvalarını gösteren harita olan Havrita'ya erişim engeli geldi. Peki Havrita nedir, ne işe yarar ve neden kapatıldı? Kurucu kim ve ceza aldı mı? İşte detaylar...

Havrita nedir, ne işe yarar ve neden kapatıldı?

AJANSSPOR HABER

Sokak köpekleriyle ilgili tartışmalara neden olan Havrita uygulaması ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Uygulamaya tepkiler çığ gibi büyürken, Havrita Başıboş Köpek Haritası'nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak, uygulamaya yeni girişlerin durdurulduğunu söyledi. Kötü niyetli kişilerin katliam yapabileceklerini düşündükleri için uygulamaya kısa bir ara verdiklerini belirten Koçak, yaşanan olaylardan dolayı uygulama sahibinin üzgün olduğunu söyledi. Öte yandan Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren internet sitesi ve uygulamaları olan 'Havrita'ya erişim engeli getirdi
 

Havrita nedir ve ne işe yarar?

Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Başıboş Köpek Haritası 'Havrita', sokakta yaşayan köpeklerin yerlerini tek tek gösteren bir uygulamadır. Havrita uygulaması ile mahallelerinde köpek gören insanlar, hayvanların fotoğraflarını çekerek paylaşıyor.

Harita üzerinde köpeklerin yerlerini işaretleyen Havrita uygulaması tartışmaları devam ediyor. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gülsaniye Ekmekçi uygulamanın kapatılması gerektiğini vurgulayarak "Antalya Muratpaşa’da çok sayıda işaretleme yapıldı. Ardından parkta 8 - 10 köpek zehirlendi. Uygulamanın tamamen kapatılması gerekiyor. Türkiye Barolar Birliği bünyesinde Hayvan Hakları Komisyonu olarak dava açmak için karar aldık" açıklamalarında bulundu.
 

 

 

"İŞARETLENEN YERLERDE KÖPEK ÖLÜMLERİ OLUYOR"

İşaretlemelerin iyi niyetli olmadığını vurgulayan Av. Ekmekçi, "Havrita sokakta köpek istemeyen, hayvanların toplatılıp öldürülmesini isteyen kişilerin oluşturduğu bir uygulamadır. Sokakta görülen köpeklerin işaretlenmesini istiyorlar. Her yerden işaretlemeler yapılıyor. Bu işaretlemeler iyi niyetli değil çünkü işaretlenen yerde aynı gün ya da ertesi gün köpek öldürme vakaları duyuyoruz. Bize bu yönde ihbarlar geliyor. Bakıyoruz uygulamada işaretlenmiş yer mi diye evet öyle olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler