"Sörloth efekti bekliyoruz" dediler, hayal kırıklığı yaşadılar

23.03.2021 - 12:06 | Son Güncellenme: 23.03.2021 - 12:14

Spor Toto Süper Lig'de bazı takımlar Alexander Sörloth'un Trabzonspor'a olan katkısını örnek aldı ve bu doğrultuda transferler yaptı. Sörloth etkisi bekleyen kulüpler beklentilerine karşılık bulamadı. Sörloth gibi olması beklenen ancak; hayal kırıklığı yaratan golcüleri ve performanslarını sizler için mercek altına aldık.

"Sörloth efekti bekliyoruz" dediler, hayal kırıklığı yaşadılar

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Trabzonspor formasıyla 24 gol atan ve gol kralı olan Alexander Sörloth, hafızalarda iyi bir yere sahip. İngiltere'de gölgede kalmasına karşın Türkiye'de kendini bulan ve şu sıralarda Almanya'da oynayan Norveçli oyuncunun yaptığı etkinin bir benzerini bekleyen kulüplerimiz beklentilerine karşılık bulamadı. İşte bu sezon Sörloth gibi olacağı söylenen ancak; performansıyla vasatı aşamayan futbolcular...

Benik Afobe - Trabzonspor

Premier Lig tecrübesi olan ve Alexander Sörloth'un ayrılmasından sonra Trabzonspor'a gelen Benik Afobe, adaptasyon sürecini atlatma konusunda bazı sıkıntılar yaşadı. Ayrıca takım olmayı bir türlü başaramayan bordo-mavililerde ritmini de bulamadı. Demokratik Kongolu forvet, Süper Lig'de 26 maçta 4 gol atarken, Süper Kupa'da skor üretemedi. 

Afobe, Sörloth efekti veremedi

"Beni Sörloth ile kıyaslamayın, ben Afobe'yim" dese ve Fenerbahçe'ye attığı Premier Lig golüyle akıllarda yer edinse de Afobe, aynı efekti yaratamadı. Trabzonspor taraftarları da Afobe'nin katkısından memnun kalmadı. 

Loic Remy - Çaykur Rizespor

Fransa'da ortaya koyduğu futbol ve attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken, daha önce transferde Galatasaray ile de anılan Fransız golcü Loic Remy, Çaykur Rizespor ile anlaşmıştı. Golcü oyuncu, Karadeniz ekibindeki dönemine muazzam bir başlangıç yaptı. Loic Remy, forma giydiği 10 maçta 589 dakika süre aldı ve 6 gol kaydetti. Profesyonel bir duruş, kulüp yönetimi ve takımla iyi ilişkiler kurdu. Her şey çok güzel gidiyordu.

Remy'nin dönüşü çok uzadı

Ardından ise hem koronavirüse yakalandı, hem de yaşadığı sakatlık sebebiyle formasından uzak kaldı. 11. haftadan beri ortalarda görünmeyen Remy, kasık sakatlığı sebebiyle büyük acılar da çekti. Yakın zamanda Rizespor'un yeni teknik patronu Bülent Uygun, Remy'nin 33. haftadaki Göztepe maçıyla birlikte sahalara dönmesini beklediklerini ifade etti. 

Benjamin Tetteh - Yeni Malatyaspor

Çekya ekibi Sparta Prag'da forma giyen Benjamin Tetteh de yine Galatasaray ile anılan futbolculardan biriydi. Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'in yoğun uğraşları ve kendilerinin de ifade ettiği üzere mali fedakârlıklar yaparak transfer edilen Benjamin Tetteh de beklentilerin altında kaldı.

Tetteh, beklentinin altında kaldı

Şu ana kadarki kariyerinde her ne kadar 11 golün üzerine çıkamasa da Malatyaspor yönetimi, Ganalı oyuncudan daha yüksek bir verim bekledi. Tetteh, Süper Lig'de 23 maçta 4 gol 3 asist üretirken, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta 1 gol kaydetti. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek futbolcunun Yeni Malatyaspor'a maliyeti 1 milyon 150 bin Euro oldu. Malatyaspor yöneticileri, "Ondan Sörloth etkisi bekliyoruz" dese de bu beklenti şu ana kadarki performansla boşa çıktı.

Torgeir Borven - Ankaragücü

Süper Lig'de sıkıntılı bir süreç yaşayan Ankaragücü, Norveçli golcü Torgeir Borven'i bu sezon transfer etti. 2019'da Odds BK ekibinde 33 maçta 22 gol 4 asistlik bir performans sergileyen Borven, daha sonra Rosenborg'da 14 maçta 4 gol 1 asist üretmişti. 29 yaşındaki futbolcu için Ankaragücü yöneticileri, "Ondan Sörloth gibi katkı bekliyoruz" dedi. Fakat; Norveçli golcü, 26 maçta 9 gol 1 asist üretti. Performansı kötü olmasa da Sörloth etkisi yaratamadı.

Kevin Mirallas - Gaziantep FK

Premier Lig ekibi Everton'da oynadığı dönemlerde adı transferde Fenerbahçe ile sıkça anılan Kevin Mirallas, Royal Antwerp'te geçirdiği kötü sezonun (21 maç - 2 gol) ardından Gaziantep FK'ya geldi. Mirallas, bu sezon Antep'te 23 maça çıktı. 

 20 Süper Lig maçında 5 gol 3 asist yapan Belçikalı orta saha/hücum oyuncusu, Antep'te ileri uçta görev yapıyor. Gençlerbirliği ve Antalyaspor maçlarında kırmızı kart görmesiyle birlikte, 'Antep baklavasını fazla kaçırdı' yorumları yapılan Mirallas'ın sözleşmesi 31 Mayıs 2021 (sezon sonu itibarıyla) son bulacak.

Senin için hazırladığımız haberler