Hayaldi, hayal kalıyor! İstanbul akıllarında yok

20.01.2021 - 15:51 | Son Güncellenme: 20.01.2021 - 16:04

9 yıl sonra Türkiye’ye geri dönen Formula 1 yarışları, bu sezon da ülkemizde tekrar düzenlenip düzenlenmeyeceği merak konusu. Ünlü gazeteci ve 2020'de Türkiye GP hakemi Fatih Altaylı, bu sezon tekrardan Formula 1'in ülkemizde düzenlenip düzenlenmeyeceğiyle ilgili Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Hayaldi, hayal kalıyor! İstanbul akıllarında yok

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Dünyanın en çok takip edilen yarış organizasyonları arasında yer alan Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2021 sezonunda Türkiye'nin yer alıp almayacağı hala belirsizliğini koruyor.

Son olarak geçen sezon Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde yerel hakem olarak da görev alan Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ödenmesi gereken para var"

Altaylı "Türkiye'de bu sene yarış yapılacağı söylentisi YALAN! Ödenmesi gereken para var ve bu parayı devlet de vermiyor organizatör şirket de. Belki yine son dakika pandemiyle alakalı bir şey olur, F1 yönetimi yayıncı kuruluşa verdiği sözü tutamaz diye bedavaya yarış yapmak ister bilemiyorum. Ancak Türkiye, planlı ve programlı takvimde yer almıyor." ifadelerini kullandı.

Son olarak Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve Formula 1 yönetimi tarafından açıklanan 2021 yarış takviminde Türkiye'nin yer almaması hakkında ise Altaylı "Bu sene planlı programlı biçimde Türkiye takvimde yer almıyor, geçen sene olduğu gibi bir açık olması halinde FIA Türkiye'ye bir yarış vermek ister mi açıkçası bilmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Suudi Arabistan'a parayı verdiği için gidiliyor"

Fatih Altaylı, bu sezon ilk defa cadde yarışlarıyla Formula 1'e ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan'ın, gerekli ücreti F1 yönetimine ödediği için yarışı düzenleyeceğini dile getirdi. Altaylı "Türkiye'de yarış yapmak ne FIA'nın ne de F1'in aklında var. Kimsenin aklında Türkiye yok! Türkiye'de 'planlı' yarış olmayacak çünkü devlet ve organizatör tarafından verilmesi gereken para verilmiyor. Suudi Arabistan'a parayı verdiği için gidiliyor." açıklamasında bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler