Hayat eve sığar koronavirüs haritası renkler ne anlama gelir?

06.05.2020 - 21:25 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 20:47

Hayat eve sığar uygulaması koronavirüs haritası renkler ne anlama geliyor? Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs vaka haritası yer alıyor. Vatandaşlar ise, koronavirüs mavi sarı yeşil mor renk ne anlama geliyor araştırmaları yapıyor. Hayat Eve Sığar uygulaması harita renkleri ne anlama geliyor, renklerin anlamı ne? İşte merak edilenler…

Hayat eve sığar koronavirüs haritası renkler ne anlama gelir?

Ülkemizde koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından Hayat Eve Sığar uygulaması geliştirildi. Uygulama, koronavirüs vaka haritasını vatandaşlara sunuyor. Peki Hayat Eve Sığar uygulaması koronavirüs haritası renklerin anlamı ne? Sarı, mavi, mor, kırmızı ve yeşil renkler ne anlama geliyor? İşte cevabı...

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması Google Play Store ve AppStore üzerinden indirilebiliyor. Uygulamayı mobil marketlerden ücretsiz indirebilecek vatandaşlar, sağlık durumlarında değişim gördüklerinde, bunu uygulamada her gün doldurabildikleri sağlık testiyle bildirebilecek. Yüklenen bilgilerin doktora yönlendirilmesi sağlanacak.

Uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor.

 Vatandaşlar, onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebiliyor. Bu şekilde sevdikleri kişilerin de riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, "Sağlık Bakanlığı ile dünyadaki trendleri yakından takip ederek birlikte Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı oluşturduk. Şu anda yaklaşık olarak 5 milyonun üzerinde indirme miktarı var." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Sağlık Bakanlığı ile dünyadaki trendleri yakından takip ederek birlikte Hayat Eve Sığar isimli uygulamayı oluşturduklarını belirterek, "Şu anda yaklaşık olarak 5 milyonun üzerinde indirme miktarı var. Dijitalleşmeyle birlikte bu sayıların daha da artacağına ve faydalarını görebileceğimize inanıyoruz." dedi

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI KORONAVİRÜS HARİTASI RENKLERİN ANLAMI

Hayat eve sığar uygulamasını indiren vatandaşlar, koronavirüs haritası renklerin anlamını araştırıyor. İşte renklerin anlamları:

Kırmızı: Yüksek riskli bölge

Yeşil: Az riskli bölge

Sarı: Orta riskli bölge

Senin için hazırladığımız haberler