"Hayatımda yaptığım en büyük aptallıktı"

11.06.2017 - 19:08 | Son Güncellenme: 11.06.2017 - 19:08

AJANSSPOR - Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Riardo Quaresma, ülke basınına geniş kapsamlı bir röportaj verdi. Beşiktaş'ta kendisini evinde gibi hissettiğini dile getiren tecrübeli oyuncu, kariyerinde yaptığı en büyük hatayı da dile getirdi.

Quaresma, Al Ahly'ye transferiyle ilgili, "Sizi temin ederim, hayatımda yaptığım en büyük aptallıktı. 29 yaşında Arabistan'a gidiyorsunuz ve futbol için kendinizi mahvediyorsunuz. Dubai'de hayat fantastikti. Her zaman güneşliydi ve yanı başınızda plaj vardı. Buraya kadar her şey iyi. Problem geri kalanıydı ve o da benim hayatımdı. Her gün plaja gittik, oynamak mümkün değildi. Akşam 7-8 gibi idman yapıyorduk çünkü sıcak nedeniyle bu saatlerden önce idman yapmak imkansızdı. Sonra sıra dualarına geliyordu ve dua etmek için idmana ara veriyordunuz. İkinci gün Jorge Mendes'i aradım ve "Beni buradan kurtar, gitmek istiyorum" dedim. Eve gidip eşime, "Hayatıma ne yaptım?" demek istedim. Daha sonra Porto Başkanı Pinto da Costa'dan telefon alacak kadar şanslıydım. Ona hayatımın geri kalanı boyunca minnettar olacağım. Bana inandı ve beni geri istedi. Porto'ya dönme ihtimalini duyunca, geride bırakacağım parayı dert etmedim. Futbola dönmek için ideal bir fırsattı. Dubai'de bir sene daha kalsaydım, futbol için bitmiştim" dedi.

Türkiye hakkında da konuşan Quaresma, Türkçe bilmediğini vurgulayarak, "Türkçe zor, konuşamıyorum. Anlayabiliyorum ama konuşmak çok zor. Gerçek şu ki, fazla çabalamadım. Tercümanlarımız var. Tüm Türk kulüplerinin, yabancı oyunculara yardım etmesi için tercümanları var. Her zaman Portekizce konuşuyorum ve o da çeviriyor" diye konuştu.

Saha içindeki hakaretlere de değinen tecrübeli yıldız, "Eğer bana kendi dillerinde hakeret ederlerse, ben de kendi dilimde hakaret ediyorum. Öğrendiğiniz ilk şey, bunu yapmamanız gerektiği, değil mi? Bir şey biliyorsunuz, bu ligdeki oyuncular bana çok fazla saygı duyuyor. Sert müdahaleler olduğunda çok nadir tartışma giriyorum. Eski günlerde, bunu yapmak daha zor oluyordu. Şimdi daha sakin hissediyorum. Oyuncular bana saygı duyuyor ki, bu çok harika. Hakaretler daha çok taraftarlardan geliyor. Bu sene hali hazırda bana taşlar, sular ve patlayıcılar atıldı" diye görüş bildirdi.

Quaresma, "İstanbul fanatasik bir şehir. İnsanların size davranış şekli. Evimde hissediyorum, İstanbul'da ve Beşiktaş'ta" ifadesini kullandı.

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler