"Hayatta risk almıyorsan olduğun yerde kalırsın"

26.01.2021 - 19:09 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 19:15

Formula 1'de yedi kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, kariyerinin dönüm noktası olan McLaren takımından Mercedes'e geçiş süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünya şampiyonu Hamilton, McLaren'dan neden ayrıldı, Mercedes'e transfer olmasındaki en büyük sebep neydi? İşte tüm detaylar...

"Hayatta risk almıyorsan olduğun yerde kalırsın"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2008 yılında McLaren'la dünya şampiyonluğuna ulaşan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 2013 yılında McLaren'dan Mercedes'e transfer olma süreciyle ilgili Mercedes sponsoru Crowdstrike'a röportaj verdi.

RaceFans'da yayınlan röportajda Hamilton, McLaren'dan Mercedes'e geçiş yapmasıyla büyük bir risk aldığını ifade etti.

"McLaren ailem gibiydi"

Mercedes pilotu Hamilton "13 yaşımdan itibaren McLaren ile birlikteydim, bu yüzden benim ailem gibilerdi ve orada gerçekten çok güvendeydim, bana iyi bakılıyordu." ifadelerini kullandı.

"McLaren'e yardımcı olamadığımı hissettim"

Formula 1'de McLaren takımının o zamanlarda büyük başarı elde ettiğini ifade eden Hamilton, takımda ahenkin iyi olmasına rağmen, McLaren için faydalı olamadığı dile getirdi.

36 yaşındaki başarılı pilot Hamilton "O günler de McLaren inanılmaz bir geçmişe sahipti, birden fazla şampiyonluk kazanmışlardı, süper başarılıydılar ve bir şeyler kurmalarına yardımcı olamadığımı hissettim. Sonuçta ünlü bir takımdı, zaten tüm bu başarıları elde etmişlerdi. En büyük kupa dolabı onlarındı ve ben de yardım edebileceğim bir yere gitmek ve bir şeyler inşa etmeye çalışan bir takımın büyük bir parçası olmak istedim." açıklamasında bulundu.

"McLaren'de kalsaydım, bir şampiyonluğum daha olmazdı"

Hamilton "Belli bir zaman bir daha ne zaman kazanacağımı bilmediğim anlar oldu. Geçiş dönemiyle ilgili pek çok artısını ve eksisini analiz etmem gerekiyordu. Ancak Senna ‘İlk fırsatta bulduğun boşluğa burnunu sokmuyorsan sen bir yarış pilotu değilsin’ derdi. Benim için de risk almak böyle bir şey. Bence hayatta risk almıyorsan olduğun yerde kalırsın. Böyle düşünerek orada kalabilirdim. Ancak geriye dönüp baktığımda, eğer orada kalsaydım şahsen başka bir şampiyonluğum daha olmazdı. Geride kalan 14 yılın ardından bir kez dünya şampiyonu olurdum." ifadelerini kullandı.

Hamilton'ın McLaren kariyeri

2006 yılında GP2 serisinde şampiyon olduktan sonra F1 McLaren takımı'na transfer olan Lewis Hamilton, 2008 Formula 1 yarışında 98 puan toplayarak Massa'nın 1 puan önünde şampiyon olmayı başarmıştı.

Bu rekorla Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Formula 1 tarihinde en genç ve ilk siyahi şampiyon pilot ünvanını elde etti.

Mercedes ile gelecek sezon belirsizliği devam ediyor

Hamilton, 28 Eylül 2012  tarihinde Mercedes AMG Petronas takımıyla 3 senelik anlaşma imzaladı.

Mercedes ile 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllardında şampiyonluğa ulaşan Hamilton, takımıyla henüz yeni bir sözleşme imzalamadı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler