Haydar Yılmaz, Şenol Güneş'in Rekorunu Kırdı Mı? Hesap Yanlış...

Akın Ungan
11.04.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 11.04.2023 - 20:14

Vanspor'dan Haydar Yılmaz'ın Trabzonspor'un efsane kalecilerinden Şenol Güneş'e ait en uzun süre gol yememe rekorunu kırdığı belirtildi. Fakat hesap yanlış.

Haydar Yılmaz, Şenol Güneş'in Rekorunu Kırdı Mı? Hesap Yanlış...

AJANSSPOR HABER

TFF 2. Lig'de mücadele eden Vanspor'un başarılı kalecisi Haydar Yılmaz, tam 11 hafta boyunca kalesini gole kapatmayı başardı. Tecrübeli file bekçisinin seri öncesi ve seri sonrası gol yemediği dakikalar da eklendiğinde Trabzonspor'un efsane milli kalecisi Şenol Güneş'e ait olan "en uzu süre gol yememe rekoru"nu kırdığı öne sürüldü. Fakat hesapta yanlışlık olduğu ortaya çıktı!

Uşakspor'dan sonra başladı, seriyi Adana Demir bitirdi

2. Lig'in 12. haftasında oynanan Vanspor - Uşakspor maçının 68. dakikasında yediği golden sonra uzun süre kalesini gole kapatmayı başaran Haydar Yılmaz, bu serinin 31. haftadaki Adana Demirspor deplasmanında bozulmasına engel olamadı. Adana Demir, 9. dakikada fileleri havalandırdı.

Haberlerde 1 dakikayla Güneş'i geçtiği belirtildi

Son iki gündür yapılan haberlerde Haydar Yılmaz'ın 1113 dakika boyunca gol yemediği ve böylece bugüne kadar 112 dakikayla rekoru elinde bulunduran Şenol Güneş'i 1 dakikayla geçtiği öne sürüldü. Ama Transfermarkt'ta yer alan maç verilerine bakıldığında bu bilgi teyit edilemiyor. 

İlgini Çekebilir
Flamengo Pereira'yı gönderdi! Hedef Jorge Jesus...
Habere Git

Haydar Yılmaz'ın hesaplamasında yanlışlık var

Uzatma dakikalarının sayılmadığı hesaplamada Şenol Güneş 1112 dakika boyunca Trabzonspor kalesini gole kapattı. Fakat Haydar Yılmaz'ın oynadığı maçlara bakıldığında 1113 dakikalık hesaplamanın yanlış olduğu ortaya çıktı.

11 maçlık seriye Ankara Demir son verdi

Haydar Yılmaz, Uşakspor'un 68'de bulduğu golden sonra maç sonuna kadar 22 dakika boyunca gol yemedi. Devam eden 11 maçta da kalesini gole kapatan Haydar Yılmaz, 9 Nisan'da oynanan Ankara Demir maçının 9. dakikasında topu filelerinde gördü ve böylece gol yememe orucu sona erdi.

Haydar Yılmaz 1020 dakika gol yemedi

Haydar Yılmaz'ın gol yemediği 11 maç, toplam 990 dakika yapıyor. Uşakspor maçından 22 dakika eklendiğinde ise sonuç 1012. Serisinin bozulduğu son Ankara Demir maçında gol yemediği ilk 8 dakika da üzerine konulduğunda, Haydar Yılmaz'ın gol yemediği süre 1020 dakika yapıyor. Öte yandan hükmen kazanılan Diyarbekir maçının bile hesaba katıldığı hesaplamada, bu süre 1110'a çıkıyor...

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Büyükekşi'nin kardeşine beraat
Habere Git

Rekor hâlâ Şenol Güneş'in ellerinde

Haydar Yılmaz, böylece 1020 dakikada kaldı. Bu durumda da Türkiye futbol tarihinin en uzun süre gol yemeyen kalecisi unvanı, 1112 dakikayla Şenol Güneş'in elinde olmaya devam etti. Güneş'in bu rekoru daha zor olan Süper Lig kategorisinde ele geçirdiği de unutulmamalı.

Senin için hazırladığımız haberler