Haydar Yılmaz: "Ben o soyunma odasına nasıl gireceğim?"

29.04.2019 - 14:23 | Son Güncellenme: 29.04.2019 - 17:23

Haydar Yılmaz: "Ben o soyunma odasına nasıl gireceğim?"

Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel araç devrildi. 7 futbolcu yaralanırken, ameliyata alınan Sural tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Alanyaspor kaptanı Haydar Yılmaz, yaşanan bu elim olay sonrası Radyospor’a konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında duygularını Emrah Karalinç’e anlatan Haydar Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Haydar Yılmaz: "Canım çok canıyor"

Acının ne dili, ne ırkı, ne rengi var. Gerçekten canım çok yanıyor. Haberi ilk aldığımda gece 02:30 gibiydi. Haberi sanırım ilk alanlardan biriydim. Kayseri’den uçakla İzmir’e, İzmir’den de karayoluyla Aydın’da ailemin yanına gittim. Hiç uyumadım. Yasını tutuyorum. İlk uçakla da Alanya’ya gitmiş olacağım. Çok üzgünüm.

"Josef Sural, yeri doldurulamayacak biriydi"

Benim için konuşması çok zor. Josef Sural takımda yeri doldurulamayacak biriydi. İlk takıma geldiğinde o kadar pozitif geldi ki. Takımdaki herkesin ismini, hatta lakaplarını öğrenerek sohbet etti. Adam gibi adamdı. Oynasa da oynamasa da hep destek oldu. Gerçekten çok üzgünüm. Ailesi ve 2 tane çocuğu var. Allah onlara sabır versin.

"Kazadan kurtulan arkadaşlarım, kurtulduklarına sevinemiyor"

Törene yetişmek istiyorum. Ben soyunma odasına nasıl gireceğim? Onun giyindiği tarafa nasıl bakacağım? Gözümün önünden hep o geçecek. Bu psikolojiyi atlatmak çok zor olacak. Allah hepimize sabır versin. Diğer arkadaşlarımla görüştüm. Arkadaşlarımın psikolojileri çok kötü. Hem korku hem de üzüntü. Kazadan kurtulduklarına bile sevinemiyorlar. Üstesinden geleceğiz, ayağa kalkacağız diyorum ama nasıl yapacağız bilmiyorum.

"Kardeşimi kaybettim, bir daha öyle bir üzüntü yaşamam diyordum ama..."

Daha önce kardeşimi kaybettim. Bu üzüntünün üstüne böyle bir üzüntü yaşamam diyordum. Josef Sural hayatıma 3-5 ay önce girdi ama acım tazelendi. Çok büyük bir üzüntü yaşıyorum. Anlatması gerçekten çok zor.

"Bu psikolojiyle maça hazırlanmamız çok zor"

Başkanımızın morali çok kötü. Kendisiyle de birkaç defa konuştum. Şu anda düşündüğü en son şey bir sonraki oynayacağımız maç. Ligdeki durumumuz tamam da arkadaşlarımın da benim de kendimizi maç psikolojisine hazırlamamız zor. Acımız çok taze ve yeni. Başkanım ve TFF yetkilileri daha iyi bilir ama bu psikolojiyle maça hazırlanmamız çok zor. Radyospor’a ilgi ve alakasından ötürü çok teşekkür ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler