Haydi Ali Başkan!.. Artık Bekleme!..

10.12.2018 - 13:09 | Son Güncellenme: 10.12.2018 - 10:10

İnsanın doğasında var hata yapmak. Bazen çok iyi bildiğimizi düşündüğümüz konularda bile hepimiz hatalar yaparız. Fenerbahça Kulübü Başkanı Ali Koç da böyle bir hatanın içerisine düştü. Elindeki dar bütçeyi Comolli diye bir sportif direktörün eline verdi ipleri. Comolli de önüne geleni ne Fenerbahçe'nin takım yapısını, ne Türk Futbolunu gözederek getirdi.

Önce Yerli Teknik adam

Süperlig'de büyük küçük ayrımı kalmadı. İyi seçimler hüküm sürüyor. Fb Öncelikle her hafta bavulunu hazırlayan Koeman'ın acısını dindirmeli. Yarın ayrılacakmış moduyla çalışan bir hocadan kimseye bir yarar gelmez. Başa yerli Hoca şart. Ersun Yanal'dan başka akıllı alternatif de kalmadı zaten. Fenerbahçe'yi çalıştıracak nitelikteki tüm teknik adamlar zaten bir takımınbaşında şu an. Ersun Hoca hariç. Bazen kaderin sizi ittiği nokta en hayırlısıdır. İnatlaşmayla, diretmeyle, ego savaşı ile başarı gelmez.

Futbolcularda Ruhu bırak, Mecal kalmamış...

Ayew, Slimani, Frey, Benzia.... Bu 4 isimde ısrarcı olunmamalı. Boservisi alındığı için Frey hariç üçü ikinci bahar değil emekliliğe gelmiş. Koşsalar da skor üretmekte cüceler. Son vuruşlarda bu derece acemi, özgüvensiz oyuncularla gol kısırlığı yaşamak doğal. Bu oyuncular kariyerlerini uzun süredir rafa kaldırmış futbolcular ve burada da işleri yok. Madem kiralıklar fesih zamanı devre arası olmalı.

Formül Belli

Madem alternatifler kısıtlı sayalım.... Ersun Yanl ile Çarşamba gününe dek el sıkışınız. Comolli ile bir an önce yolları ayırınız. Kiralıkları devre arası gönderiniz. Bir önlibero, bir 10 numara, bir forvet ve bir stoper alamıyorsanız da kiralayınız. Volkan Demirel ve Atıf'ı da öncelikle aftan yararlandırınız. Ozan konusunda emin değilim.

Ya Radikal Kararlar, Ya Tarihi Başarısızlık...

Eğer bu kararlarda gecikme olursa Fenerbahçe bu sene ligde kalmakta zorlanır. Gidişat bu yönde. Bu ruhsulukla, vurdumduymazlıkla, sorumsuzluk ve kalitesizlikle takımın nereye gittiği belli. Bazen kişisel olarak sevmeseniz dahi Holdinginizin geleceği için nasıl sevmediğiniz kişilerle mecburi ikili lişkinize devam ediyorsanız, Fenerbahçe için de aynı jargonu benimsemelisiniz. Ya yapın ya da Tarihe geçeceksiniz.

Senin için hazırladığımız haberler