Haydi Lille Lille yar!

İsa Kethüda
23.05.2021 - 14:21 | Son Güncellenme: 23.05.2021 - 15:03

Fransa Ligi'nde Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın formasını terlettiği Lille, bugün Angers'i mağlup etmesi halinde şampiyonluğa ulaşacak. İşte detaylar.

Haydi Lille Lille yar!

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Fransa Ligi son hafta mücadelesinde lider Lille, deplasmanda Angers ile karşı karşıya geliyor. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, kazanması halinde PSG maçının sonucuna bakmaksızın şampiyonluğa ulaşan taraf olacak.

Kral Burak Yılmaz

Lille'in son haftaya lider girmesindeki en büyük nedenlerin başında ise Kral Burak Yılmaz geliyor. 35 yaşındaki tecrübeli forvet oyuncu, çıktığı son 6 maçta 6 gol ve 1 asist kaydetti. Şüphesiz deplasmanda 2-0 yenik duruma düştükleri ve 3-2 kazandıkları maçta Burak Yılmaz 2 gol ve 1 asist ile oynayarak takımını zirvede tutmayı başarmıştı. Attığı inanılmaz frikik golü hala akıllarda. Eğer Lille şampiyon olursa, bu dev maçta sezonun kırılma maçı olarak da tarihe geçecektir. 

22 gole katkı sağladı

Bu sezon totalde 32 maça çıkan milli oyuncu, 17 gol ve 5 asist kaydetti. Tecrübeli oyuncu ligde 15 gol, 5 asist, Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 4 maçta 2 gol ile oynadı.

Yusuf Yazıcı zirveyi gördü

Fransız ekibinde forma giyen bir başka milli futbolcu ise Yusuf Yazıcı... Geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle istediği performansı bir türlü ortaya koyamayan 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon hem ligde hem de Avrupa Ligi'nde oynadığı futbolla birçok takımın da transfer listesine girmeyi başardı. Avrupa Ligi'nde Milan ve Sparta Prag deplasmanlarında yaptığı hat-trick ile de tarihe geçmişti. Ayrıca yine Burak Yılmaz gibi Lille'in şu an zirve yarışında kalmasında büyük katkı sağladı. 

Yusuf Yazıcı ve Galtier'in etkisi

Yusuf Yazıcı, bu sezon Lille formasıyla çıktığı 41 maçta 14 gol ve 5 asist kaydetti. Başarılı orta saha oyuncusunun bu performansı yakalamasındaki en büyük katkı tabii ki oyuncunun kendine çok iyi bakması, profesyonellerle çalışması ancak teknik direktör Christophe Galtier'in katkısını da göz ardı etmemek gerekiyor. 

Sağ açıktan forvete

54 yaşındaki Fransız teknik adam Yusuf Yazıcı'yı ilk transfer olduğu dönemde genellikle sağ açıkta oynatıyordu ki Yusuf burada kalitesini, becerilerini ve yeteneğini ortaya çıkaramıyordu. Ancak Galtier buna da bir çözüm geliştirdi ve Yusuf Yazıcı'yı forvet oynatmaya başladı. 4-4-2 formasyonunu sahada uygulayan Galtier, Yusuf'tan istediği verimi de böylelikle almış oldu. Yusuf da oynadığı zamanlar da formasının hakkını verdi. 

Zeki Çelik... Lille'in dinamosu desek daha doğrusu. 2018 yılında TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor'dan Fransa Ligi'nin yolunu tuttu. Lille sportif direktörü Luis Campos, nasıl Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı'yı bulduğu gibi onu da zamanında keşfetmiş, projesini anlatmış ve ikna etmeyi başarmıştı. Zeki'nin daha önceki röportajlarında Lille'e nasıl transfer olduğunu, Campos'un onu nasıl  ikna ettiğini de bu haberden okuyabilirsiniz. 

Zeki'nin performansı

24 yaşındaki sağ bek oyuncu, bu sezon çıktığı 34 maçta 4 gol ve 3 asist takımına katkı sağladı. Başarılı oyuncunun ismi de uzun süredir İngiliz ekibi Tottenham Hotspur ile anılıyor. Ayrıca La Liga'dan da Sevilla milli futbolcuyu yakından takip ediyor.

Şampiyonluk maçları

Lille, 37 hafta sonunda topladığı 80 puanla ilk sırada yer alıyor. Bu akşam Angers ile deplasmanda karşı karşıya gelecekler. Fransız ekibi kazanması halinde şampiyonuğa ulaşan taraf olacak. Kaybetmesi durumunda ise 79 puanla hemen arkasında yer alan PSG kazanırsa şampiyon başkent ekibi olacak. PSG de Brest'e konuk olacak.

  • 1- Lille: 80 puan
  • 2- PSG: 79 puan

Angers - Lille maçı saat kaçta?

Angers ile Lille arasındaki maç saat 22:00'de başlayacak ve maçı beIN Sports canlı olarak yayınlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler