Hayrettin Hacısalihoğlu: "Böyle kulüpler batmaya mecburdur"

29.11.2019 - 17:35 | Son Güncellenme: 29.11.2019 - 17:51

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Böyle kulüpler batmaya mecburdur"

Trabzonspor'un Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Trabzonspor'daki Genel Kurul hakkında konuşan Hacısalihoğlu, Türk futbolunun yaşadığı problemlere de dikkati çekti. 

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

Trabzonspor, Avrupa Ligi'ni bıraktı mı? Ne düşünüyor?

Şartlar öyle gerektirdi. Trabzonspor, Avrupa'yı bırakmadı. Önümüzde iddialı olduğumuz bir lig var. Galatasaray gibi bir rakiple mücadele edeceksin. Herhangi bir sakatlık, bir risk oluşmaması için direkt oynayan oyuncular tercih edilmedi. Bu fikstürün, bugünkü maçların trafiğinin bu şekilde olmasıyla ilgili bir durum. Milli maç arası olsaydı Ünal Karaman başka türlü bir kadro ile sahaya çıkardı. 

"Hakem hataları artık iç saha takımlarını daha çok etkiliyor"

4 takım arasındaki maçlardan biri. Her türlü sonuç olabilir. Bu sene diğer takımlarla oynanan maçlarla ilgili de aynı şey söz konusu. Puan farklarına da baktığımızda her takım her maçı kazanabilir. İç saha dış saha çok fark etmiyor. Hakem hataları da eskiden sadece deplasman takımlarına daha yüksek oranda olurdu. Şimdi ev sahibi takımlar adına daha çok oluyor. 

Hacısalihoğlu: "Çakır dışında iyi bir hakem göremiyorum"

Cüneyt Çakır hariç, bu ekonominin döndüğü bir ligde hakemlik yapacak isim göremiyorum. Tek tek baktığınızda hakemlerin çok bariz hataları oluyor. Sonuç olarak ortaya çıkan ürün; hiç kimseyi tatmin etmeye bir yönetim oluyor. Bu da futbolun gelişmesine, heyecanına sekte vuruyor. 

Genel Kurul için neler düşünüyor?

Seçimsiz bir Genel Kurul olacak. Tabi ki mali konular ve son dönemdeki gelişmeler gündeme gelecektir. Trabzonspor'da konuşulması gereken konu; büyük bir borcun olması. Trabzonspor'un en önemli gündem maddesi bu. Kısa, orta ve uzun vadeli yapılması gereken şeylerin konuşulması lazım. Türkiye'deki bütün kalemlerin en önemli harcama kalemleri transfer... Transferle ilgili yapılacak olan şeylerin paylaşılması gerekir. Yapıldı mı? Hiçbir kulüpte göremiyoruz.

"Yeni gelir kalemleri bulunmazsa kulüpler batmaya mecburdur"

En vahim olan şey; borçların ortadan kalkmamış olması. Hatta borçların katlanması söz konusu. Yeni gelir kalemleri bulunmazsa kulüpler batmaya mecburdur. Başarılı olan kulüplerin güçlü bir ekonomisi vardır. Trabzonspor'un da Türkiye'deki tüm kulüplerin de ekonomisini düzeltmesi gerek. Trabzonspor'un gelirlerine göre ödeme durumu olmayan bir anlaşma yapıldı. 0 faizli bir durum da olsa son derece zorluk var. Kulüpler bir hayalle ilerliyor. Borcu azaltacak, transferi sınırlandıracak bir düzenleme gerekiyor. 

"10 yıldır ihtiyaca göre değil, baskıya göre transfer yapılıyor"

Türkiye'de son 10 yıldır transfer; kulüplerin ihtiyacına göre değil, kamuoyunun baskısına göre düzenleniyor. Menajer oyunlarıyla transferler gündeme geliyor. Gerçekleşme ihtimali olmayan transferler bile gündemi meşgul ediyor. Trabzonspor transfer yapmalı mı? Çok az puan farklarının olduğu bir lig var. Tabi ki kendinizi sağlama almak mecburiyetindesiniz. Alınacak oyuncu almaya değmeli. Çok yüksek maliyetli olup da 12 hafta sonunda 1 maçta oynayan oyuncuya ihtiyacımız yok. Ülkede fedakarlık yapılıyor. Özellikle yabancı transferlere dikkat etmek gerekiyor. Futbolcuların isminden değil, performansından yararlanmak önemli.

Senin için hazırladığımız haberler