Hayrettin Hacısalihoğlu: "Yapılandırma, transferden daha önceliklidir"

01.07.2019 - 14:21 | Son Güncellenme: 01.07.2019 - 17:21

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Yapılandırma, transferden daha önceliklidir"

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, bordo-mavililerin borçlarını yapılandırması konusunda dikkat çeken sözler söyledi. Kulüplerin borç batağında olduğuna dikkati çeken Hacısalihoğlu, “Hatalardan ders çıkarılması gerekiyor. Bu tür anlaşmalar üzerinde iyi düşünülerek ve uzmanlarca inceletilerek yapılması gereken anlaşmalardır. Yapılandırma konusu, transferden daha önceliklidir” ifadesini kullandı.

Hayrettin Hacısalihoğlu, Radyospor'a konuştu

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un bir adım attığını ve bu adımın önemli olduğunu dile getirdi. İşte Hayrettin Hacısalihoğlu’nun o açıklamaları:

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Kulüpler ve TFF ders almalı"

Türkiye’deki kulüpler borç batağına girmiş, iflas etmiş durumdaydı. Böyle bir yapılandırmaya dolayısıyla ihtiyaç vardı. Böyle bir şey olmazsa olmazdı. Türk futbolu böyle büyük bir adım atılmasaydı bitmiş olacaktı. Bence bu doğru bir adımdır. Kulüplerin de TFF’nin de bence yapılan hatalardan ders alması gerek. Avrupa standartlarına ulaşmaya çalışıyorsak bu gerekliydi. Şartları tam anlamıyla kesinleşince kulüpler gereken adımı atacaktır. Türk futbolu lehine olacaktır.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Trabzonspor'un yapılandırma konusunda aciliyeti vardı"

Yalnız Trabzonspor değil, Türkiye’deki tüm kulüplerin şu anda transferden daha öncelikli konusu yapılanmayı sağlıklı şekilde yapmaktır. İleride aynı sıkıntıların yaşanmayacağı şekliyle düzenlemesi gerekiyordu. Trabzonspor’un aciliyeti vardı. Borçsuzluk belgesi getirmesi gerekiyordu. Ana konularda mutabakata varılarak bu iş halledilmeye çalışıldı. Çok uzun bir konu. Üzerinde iyi düşünülerek yapılması gereken bir anlaşma.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "İnşallah anlaşma sağlıklı şekilde ilerler"

Türkiye’deki kulüpler bir müddet önce bir borsa hadisesine girdi. Borsada işlem gören spor şirketleri zararlar gördü. Yanlış yapılan sözleşmeler sonrası zararlar edilmişti. Aynı sıkıntıları şimdi yaşamamak gerekiyor. Bu yapılandırma iyi düşünülmüş, uzmanları tarafından yapılmış olması gerek. Trabzonspor bir adım attı. Ana anlaşma yapıldı. İnşallah sağlıklı bir şekilde ilerler.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Yapılandırma konusu transferden daha önemli"

Transfer konusu önemli ama bu konu transferden daha önemli. Taraftarların bir süre transfere dur demesi gerekir. Transfer şu anda bence çok önemli bir konu değil. Önemli olan kulüplerin mali yapılarını sağlam temeller üzerine oturtmasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler