Hayrettin Hacısalihoğlu, Radyospor'da açıkladı: Genç futbolcuları satmak....

09.04.2018 - 14:35 | Son Güncellenme: 09.04.2018 - 14:35

Hayrettin Hacısalihoğlu, Radyospor'da açıkladı: Genç futbolcuları satmak....

Trabzonspor’da yeni başkan Ahmet Ağaoğlu seçildi. Bordo-mavili kulübün yeni başkanının listesinde bulunan Hayrettin Hacısalihoğlu, yol haritalarını açıkladı. Öncelikli konuları anlatan Hacısalihoğlu, ”Yönetici olarak görev tanımımız çok önemli değil. Amacımız Trabzonspor’u kurtarmak” derken; genç futbolcuların satılıp satılmayacağına dair de değerlendirmelerde bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beklediğim bir sonuçtu, hayırlı olsun"

Önce olağanüstü kongre kararı alındıktan sonra aday çıkmadı. Ondan sonra Ahmet Bey aday olduğunu açıkladı ve yönetim çalışmalarına başladı. Daha sonra diğer aday Metin Bey adaylığını açıkladı. Yoğun bir çalışma temposu oldu. 2-3 gün içinde her şey sonuçlandı. İki aday ile seçime gidildi. Ahmet Ağaoğlu kazandı. Beklediğim bir sonuçtu. Hayırlı olmasını diliyorum.

"İlk olarak ekonomik konulardan başlamak gerekiyor"

Trabzonspor’un 3-4 tane önemli sorunu var. Onun altını ana başlık olarak ekonomik, sosyal ve sportif konular alıyor. İlk olarak ekonomik konulardan başlamak gerekiyor. Tıkanma noktasına gelmiş, büyük meblağlara çıkmış. Bunların nasıl yapılacağı planlanacak. Ondan sonra diğer işlere bakılacak. Göz ardı edilmeden sportif ve sosyal konularda yapılacaklar ortaya konulacak.

Trabzonspor'un ne kadar sıcak para ihtiyacı var?

Aşağı yukarı o kadar (80 milyon liralık) nakit para ihtiyacı var. Yapılandırma, erteleme, yeni bir kaynak bulma imkanı da araştırılacak. O şekilde bir mali düzenleme içerisinde çalışma gayreti içinde olacağız. Her dönem sosyal amaçlı kurumlarda yöneticilik yapmak fedakarlık ister. Trabzonspor gibi sürekli ekonomik açıklar veren kulüpte daha çok fedakarlık gerektirir. Sanıyorum bu dönemde bu düşünceler tavan yapmış durumda. Kulübün gelirinin 7-8 katı borç var. Nasıl üstesinden gelinecek? Bir yönetimin, birkaç kişini bu işin üstesinden gelmesi kolay değil. Bu takımın sevenleri, tümüyle destek olursa bir çözüm yolu bulunabilir. Raydan çıkmış tren, rayına oturtulur.

Genç futbolcular satılacak mı?

Şu anda teknik adamlarla bir görüşülme yapılmadı. Genç oyuncuları satmak gibi bir şartlanmamız yok. Şartlanılmış bir proje yok. Değerlendirmeler yapılacak, hem teknik hem de ekonomik değerlendirme sonucunda ne yapılacağına karar verilecek.

Özkan Sümer nasıl bir görev yapacak?

Resmi bir görev dağılımı yapmak henüz mümkün olmadı. Özkan Sümer ile yakın bir dostluğumuz var. Kendisiyle daha önce neler yapabileceğimizi görüştük. Şimdi bunları daha ciddi ve detaylı, projeli bir şekilde değerlendireceğiz. Umuyoruz birlikte çalışma imkanı ve Trabzonspor’a yeni bir düzenleme yapma imkanı doğar. Sayın Özkan Sümer, sadece Trabzonspor’un değil Türk futbolu adına önemli bir isim. Böyle bir şansı Trabzonspor ve yönetimi iyi kullanmak zorundadır.

Usta ile maliyetli futbolcuların gönderilmesi konusunu görüşecekler mi?

Muharrem Usta ile elbette görüşmeler olabilir. Muharrem Bey’in, Trabzonspor’un menfaatlerini düşüneceğini sanıyorum. Nasıl ki biz yönetimde değilken kendisine öneri  ve tavsiyelerde bulunuyorduk, o da bulunacaktır. Görevdeki yönetim de sorumluluk ve mesuliyet duyguları çerçevesinde değerlendirecektir.

"Nihai amacımız Trabzonspor'u kurtarmaktır"

Bizim bir gizlimiz saklımız yok. Daha önce de Trabzonspor’da görev yaptık. Asbaşkan olarak görüştük. Futbol Şube Sorumluluğu yaptım, asbaşkanlık yaptım. O görev, bu görev diye bakmıyoruz. Amacımız şu anki tablodan kulübü kurtarmaktır. Görev tanımının ne olacağı o açıdan çok önemli değil. Nihai amacımız; Trabzonspor’u iyi bir noktaya, hak ettiği yere getirmektir.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler