Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan flaş sözler: "Yusuf Yazıcı satılabilir çünkü..."

14.06.2019 - 11:00 | Son Güncellenme: 14.06.2019 - 14:00

Hayrettin Hacısalihoğlu'ndan flaş sözler: "Yusuf Yazıcı satılabilir çünkü..."

Trabzonspor Kulübü Eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, TFF seçimi ve bordo-mavililerin gündemine yönelik çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Hacısalihoğlu, Yusuf Yazıcı hakkında çıkan transfer haberlerine istinaden, ”Bu kulüp daha önce Ali Kemal’i sattı. Ali Kemal için yürüyüşler yapıldı. Ama satıldı ve daha sonra yerine başka oyuncular geldi” yorumunu yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

TFF'deki seçim hakkında ne düşünüyor?

TFF’nin kadrosuna bakınca futbolun içinden gelmiş, sorunları çözebilmiş insanlar var. Mesela; Mehmet Baykan Bey; futbolun her kademesinde bulunmuş bir isim. Servet Bey aynı şekilde. Trabzon’u temsilen katılan isimler var. Sorunlara çözüm odaklı bakılırsa, Türk futbolunun geleceği adına hedef seçilirse sorunlar çözülebilir.

"Kulüpler yabancı oyuncuyu isteyebilir ama TFF istememeli"

Türk futbolunda 5-10 yıldır bazı şeyler çok aksadı. Onlardan biri de MHK konusu. Hakem Komitesi’ne güven kalmadı. Futbola da ilgi azalmıştır. Seyirci sayıları çok görünebilir ama futbolu benimseme açısından sıkıntılar var. Futbolun gelişmesiyle ilgili sorunlar, yabancı sayısıyla ilgili problemler olduğunu düşünüyorum. 11 yabancı ile oynayan takımlar var. Bunun izah edilir tarafı yok. Kulüpler bunu isteyebilir ama TFF’nin bunu istememesi gerekir. Dileğimiz TFF’nin Türk futboluna iyi şeyler kazandırabilmesi.

"Bütün kulüpler iflas etmiş durumda"

Kulüplerin, TFF’nin ya da başka sebeplerle kilitlenmiş durumda olduğunu görüyoruz. Bütün kulüpler bir şirket olarak incelense iflas etmiş durumda. Bu sorunun çözülmesi lazım. Toplumun Türk futboluna ihtiyacı var. Bankalar Birliği’nin girişimi bana göre doğru ve tek çözüm. Ama sağlam temeller üzerine oturtulması ve aynı sorunların bir daha yaşanmaması önemli. Bundan sonra yapılacak harcamaların kontrolü, yönetimlerin bundan sorumlu olması gibi konular halledilmesi gereken konulardır.

"Türkiye'de hovardaca transferler yapılıyor"

Yabancı oyuncu İngiltere’de de var. Ama orada kriterler var, hepimiz biliyoruz. Kulüpler bu kadar borçluyken halen transferi düşünmemeli. Bizim ülkemizde hovardaca transferler yapılıyor. Bunun olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bunların çözülmesi doğru bir düşünce olur. İnşallah da doğru uygulamalar ortaya çıkar.

Yöneticilerin transferle ilgili söylemleri üzerine...

Transfer konusunda yönetimlerin söylemleri bazen şartlara göre değişir. Bazen fiyat artırmaya, bazen taraftarı sakinleştirmek için de olabilir. İşin tam gerçeği olarak bakmamak lazım. Yöneticiler, kulübün menfaatini düşünmek durumundadır. Daha önce bu oyuncuyu vermeyeceğiz deyip de daha sonra verebilir. Bunu doğal karşılıyorum.

Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'yı satacak mı?

Hangi futbolcu satılmaz ki? Kulübün şartlarına ve oyuncunun durumuna göre cazip fiyatlar ortaya çıkarsa olabilir. Kulübün ekonomisine katkı olursa Yusuf Yazıcı ya da başka bir oyuncu satılabilir. Ekonomik krizde birçok soruna çözüm bulacaksa olabilir. Bu kulüp, Ali Kemal’i de sattı. O dönem kulübe yürüyüşler yapıldı. Ama satıldı ve yerine başka oyuncular yetişti. Amaç Trabzonspor’un ekonomik problemlerine çözüm ise olabilir. Bugün Metin Oktay ve Can Bartu da yaşasa ve futbol oynuyor olsa belki başka kulüplere satılabilirdi.

"Ünal Karaman, Trabzonspor için doğru bir isimdir"

Ünal Karaman ile yola devam edilmesi doğru bir karardır. Trabzon şehri özel bir şehirdir. Sorunlar ve taraftarların bakışı farklıdır. Bu kulübü tanıyan, bilen insanların futbolu yönetmesi önemli. Ünal Karaman da Trabzonspor için çok doğru bir isimdir. Trabzonspor ve diğer kulüplerin de ekonomisine göre transferler yapmalıdır. Chelsea’nin de yaptığı transferleri ve sonradan sonuçlarını gördük. İyi kadro olması için takım olmak gerekir.

Trabzonspor'un hedefi ne olmalı?

Kadroda Trabzonlular çok olsun diye düşünmemek lazım. Trabzonspor mantığındaki oyuncuların birbirini destekleyen oyunculardan oluşması gerek. Ona göre kadro kurulur ve transferler yaparsa Trabzonspor zirvede olabilir. Trabzonspor’un hedefi de misyonu da bu olmalıdır.

Senin için hazırladığımız haberler