Hayri Kozak: "Abdurrahim Albayrak'ın Dubai'den boş dönmesi üzücü bir tabloydu"

29.01.2019 - 16:15 | Son Güncellenme: 29.01.2019 - 19:15

Hayri Kozak: "Abdurrahim Albayrak'ın Dubai'den boş dönmesi üzücü bir tabloydu"

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, sarı-kırmızılıların gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Açıklanan mali rapor konusunda eleştiride bulunan Kozak, ”Elde edilen kârı göz artı etmiyorum ama önemli olan 31 Mayıs’taki sonuçtur” dedi. Ayrıca Kozak, forvet transferi ve Fatih Terim ile yönetim arasında yaşananlar hakkında da konuştu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayri Kozak’ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"Önemli olan 31 Mayıs’taki sonuçtur"

Galatasaray’ın geleceğinden önce bugüne bakmak lazım. 3 aylık Sportif A.Ş raporunda bir kâr ortaya çıkıyor. Bu memnuniyet verici bir tablo. Ama 3 ay sonra bir rapor daha çıkacak. Önemli olan 31 Mayıs’taki sonuçtur. Elde edilen bu kârı elbette göz ardı etmiyorum. Bütün önemli giderlerin bir araya toplandığı bir dönemden bahsediyoruz. Gelecek aylarda da inşallah aynı kârlılık durumu devam eder. Ama ben pek ümitli değilim.

Fatih Terim ile yönetim arasında sorun var mı?

Küskün adamlar bir araya gelip toplantı yapamaz. Ama bu kadar kalabalığa gerek var mıydı? Transfer bugüne kadar yapılmalıydı. Umarım aksilik olmaz. Ayrıca, “Sabahlara kadar çalışıyoruz. Ölümüne çalışıyoruz” cümlelerini abartılı buluyorum. 3 aylık raporda olumlu bir tablo var ama transfer konusunda son derece acemice ve basit hatalar yapıldı.

"Albayrak’ın Dubai’den eli boş dönmesi üzücü bir tabloydu"

Albayrak atladı uçağa, Dubai’ye gitti ama eli boş döndü. Bu üzücü bir tabloydu. Ciddi paralar ödenerek bir transfer yapılacak. Forvet transferi yapmamayı Galatasaray göze alamaz. Ne yapıp edip transfer yapılacaktır. Başka alternatif yok. Futbolu bilen herkes ara transfer döneminin de ne kadar riskli olduğunu bilir. Ligler başladı, oyuncu gelecek, antrenmanlara katılacak… Nasıl bir sonuç verecek göreceğiz.

"Galatasaray’ın rakiplerinin dökülmesi bir avantaj"

Galatasaray’ın önemli avantajları; rakiplerinin dökülmesidir. Fenerbahçe kötü durumda. Beşiktaş sallantılı dönemler geçiriyor. Başakşehir de puan kaybetmez diye bir şey yok. 6 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. Başakşehir’in kayıp yapabilecek belirtilerini görüyoruz. Başakşehir’in karşısında sağlam bir rakibi olunca puan kaybı yaşama ihtimali yüksek. Yeter ki Galatasaray kendi maçlarını kazansın. 

"Ozan Kabak transferi sevindirici"

Ozan Kabak’ı ciddi bir rakama sattı Galatasaray. Bu transfer sevindirici bir durum. Genç kardeşimiz için iyi oldu. Fatih Terim istedi, istemedi diye bakmamak lazım artık. Stuttgart’ta ilk maçını kaybetti ama Bayern Münih ile oynadılar. Ozan Kabak’a bol şans diliyorum.

"TFF’nin projesinde kulüpleri ümitlendirecek bir veri yok"

TFF’nin bir projesi var. Önemli açıklamalar oldu. Fakat; bunun derinliğine çok iyi bakmak gerek. Bugünkü uygulamaları ciddi anlamda değiştiren ve kulüpleri ümitlendirecek hiçbir veri yok. Sadece kredi vadeleri uzatılacak. Galatasaray zaten vadeleri çalıştığı bankayla yıllardır uzatabiliyor. Bu birliktelik nasıl bir fayda getirecek? Onu da ilerleyen dönemlerde sanırım anlatılırsa, anlarız.

Senin için hazırladığımız haberler