Hayri Kozak: "İhtimal vermiyorum. Mustafa Cengiz..."

14.03.2019 - 15:46 | Son Güncellenme: 14.03.2019 - 18:46

Hayri Kozak: "İhtimal vermiyorum. Mustafa Cengiz..."

Galatasaray Kulübü Genel Kurul ve Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, sarı-kırmızılıların gündemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Eşref Hamamcıoğlu’nun başkanlık gibi bir niyeti olmadığını ifade eden Kozak, Başkan Mustafa Cengiz’in idari yönden ibra edilip edilmeyeceği konusundaki fikrini de açıkladı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayri Kozak’ın açıklamaları şu şekilde;

“Galatasaray’da daha önce böyle bir durum olmamıştı”

Metin Sinan Aslan, çok genç, başarılı genel kurul üyelerimizden birisidir. Kendisi geçen yıl Genel Kurul Toplantısı’nda seçimle göreve gelmiş ve yönetim göstermiştir. Metin Aslan, Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Bu Galatasaray tarihinde bugüne kadar olmamış bir olay. Birkaç gün içinde soruşturma var. Camiada buna bir tepki oldu. 114. yılını yaşayan bir kulüpte böyle bir sevk olmamıştı. Buna tepki olarak bir önerge verdik. Direkt Metin Aslan’ın durumuna yönelik değil. Galatasaray Kulübü’nün Divan Toplantısı’nın gündem maddesinde Divan üyelerinin görüş ve önerilerini 1.madde olarak gündeme gelmesini önerdik. Bu da onaylandı. Metin Aslan’ın bu konusu da konuşuldu. Galatasaray alışkanlıklarına aykırı, saygısızca bir durum oluştu. Bir takım karşıt görüşler de oldu. Metin kardeşim ifade verecek.

Mustafa Cengiz’in açıklamalarını nasıl değerlendirdi?

Duygun Yarsuvat’ın ısrarlı bir söylemi vardı. O da konuşma yaptı. Aynı talebi hepimiz adına dile getirdi. Bununla birlikte başka soruşturmalar var. Ona karşılık başkanın fevri, sert konuşmaları oldu. Netice olarak, ”Madem öyle gelsin genel kurulu yönetsin” dedi. Ancak; soruşturmanın durdurulmasına dair en ufak bir talimatı veya hareketi olmadı. Bakalım, hep birlikte göreceğiz.

“Eşref Hamamcıoğlu’nun başkanlık gibi bir niyeti yok”

Eşref Hamamcıoğlu bir proje değildir. Divan Başkanı ile her zaman görüşmelerimiz olur. Yeni Divan Başkanı oldu. Kulüp başkanlığına aday olması gibi bir durum olmadı. Kendisi de söyledi. İnan Kıraç ağabeyimizin belki, ‘Böyle olsa iyi olur’ gibi bir düşüncesini, anlamsız bir şekilde basın mensubu arkadaş bu şekilde gündeme getirdi. Üstelik, İnan Kıraç o açıklamasında genel kurulda bulunamayacağını söyledi. Kendisinin bile bulunmayacağı bir noktada başkan adayı tavsiye etmek gibi bir tavrının olacağını zannetmiyorum. Eşref Hamamcıoğlu’nun başkanlık gibi bir niyeti yok.

“Adnan Polat ibra edilmemeyi tavrı ve tutumuyla kendi istedi”

Kişilerin kendi aralarındaki iddiaları konuşması kıymetli değildir. Mustafa Cengiz’in ibra edilmemesi konusunda toplu bir çalışma, bir gayret yok. İbra konusu pek sevilen bir kelime değildir. Ancak; çok ciddi suiistimaller, kulübü zora sokacak usulsüzlükler olmadığı müddetçe lafı bile edilmez. Sakın kimse, Adnan Polat’ın ibra edilmemesini göstermesin. Polat, ibra edilmemeyi kendisi istemiştir. Tavrı ve tutumuyla bunu yapmıştır.

“Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmeyeceğini düşünmüyorum”

Sayın Adnan Polat’ın yönetimi zaten eksikti. Biz ona tavsiyede bulunduk. Ben, Doğan Hasol, Alp Yalman, 1-2 genel kurul üyemiz de konuştu. “Sayın başkan istifanızı verin, yeni bir yönetim kurun. Seçime girin ve başkan olun” demiştik. Tavsiye buydu. Fakat; ısrarla reddetti. Hatta yalvarır gibi ısrar ettim, kabul etmedi. Ondan sonra da ibrasız duruma düştü. Belleklerde kalmış bir olaydır. O olayı yaşayan insanlar gerçek yüzünü bilir. Galatasaray’da kolay kolay bir ibrasızlık olmaz. Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmeyeceğini düşünmüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler