Hayri Kozak'tan flaş Galatasaray sözleri: "Bu yetkileri hangi proje için kullanacakları..."

13.09.2018 - 15:00 | Son Güncellenme: 13.09.2018 - 18:00

Hayri Kozak'tan flaş Galatasaray sözleri: "Bu yetkileri hangi proje için kullanacakları..."

Galatasaray camiasının önde gelen isimlerinden biri olan ve Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, sarı-kırmızılıların gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Kozak, 29 Eylül’de gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul öncesi çokça tartışılan yetki konusunu yorumladı. Hayri Kozak, çarpıcı ifadeler sarf etti.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hayri Kozak’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bugüne kadar görülmemiş bir yetki isteme durumu var"

Olağanüstü Genel Kurul son derece kapsamlı. Biz böyle genel kurullara alışığız. Biri Ünal Aysal diğeri de Dursun Özbek olmak üzere genel kurullar yaşadı. Yetkiler istemişlerdi. Ama bu başka. Bugüne kadar görülmemiş bir yetki isteme durumu var. Önceki genel kurullarda hedefler belliydi. “Biz bu yetkileri istiyoruz, karşılığında bunu yapacağız” şeklindeydi. Bu genel kurulda çok fazla talep var.

"Bu yetkileri hangi projeler için kullanacaksınız?"

10 tane talep var. Ayrıca bütçe talepleri. Galatasaray Kulübü’nden olağanüstü yetkiler isteniyor. İyi de bu yetkileri alınca hangi projeler için kullanacaksınız? Bu belli değil. Her madde için ayrı ayrı yetki isteniyor. “Biz şu arazide şunu yapacağız” gibi bir açıklama yok. 10 tane ayrı ve çok önemli, son derece kapsamlı yetkiler isteniyor. Fakat; projelerden hiçbir şekilde bahsedilmiyor. Bu son derece yetersiz. Ben böyle görüyorum.

Galatasaray'da üyelerin yetki konusuna bakış açıları nasıl?

Üyelerin tavrı belli olmaz. Tartışılıyor ama yetkiler de veriliyor. Önceki dönemlerdeki iki başkanın istedikleri birbirine yakındı. O dönem yetkiler verildi. Çok tartışıldı ama yetkiler verildi. Bu sefer de yetki verme ihtimali var. Yok demiyorum. Ama konuştuğum insanlar, camiadaki hatırı sayılır kişiler, bu maddelerin uzun uzun tartışılması gerektiği fikrinde. Yani bu taleplerin tek partide değerlendirilmesinin olanaklı olmadığı görüşündeler. Bu görüş hakim. Fakat; bütün genel kurul üyelerini kastetmiyorum.

"Çocuk oyuncağı mı bu?"

Yönetimin bir karar vermesi lazım. 29 Eylül da çok uzak bir tarih değil. 15 gün kaldı. Ya ayrı ayrı oylamaya sokacaklar ya da toplu şekilde sokmak için ısrar edecekler. Benim görüşüm ayrı ayrı görüşülmesi ve her maddenin netleşmesidir. Ben şu yetkileri istiyorum, bunun hedefi ve amacı şudur diyebilmeliler. Koca Galatasaray’dan sınırsız sayılabilecek yetkileri istemek çocuk oyuncağı değil. Madde madde iyi anlatmalılar.

Hayri Kozak'ın dikkat çeken önerisi

Genel Kurul Toplantısı’nın iptal edilme ihtimali bence yoktur ama yönetimin burada tavrı önemli. Kongrede daha evvel ifade etmiştim. Daha sağlıklı bir değerlendirme yapılması için, “Gelin siz bunu genel kurul öncesi resmi olmayan bir toplantıda anlatın. Resmi sonucu olmasın. Üyeler arasında gayrı-resmi, karşılıklı bilgilendirme şeklinde yapılmasını sağlayın. Böylece olağanüstü genel kurula bir hazırlık anlamı taşısın” demiştim. Üyeler 1 gününü feda eder. Bu maddeler tek tek açıklığa kavuşur. Böyle insanların tereddütleri kalmaz ve daha sağlıklı bir zeminde karar verirler.

"Üyeler, Galatasaray Adası'ndan vazgeçmez"

Gayrı-menkul dediğiniz şeyler belli. Ana gayrı-menkuller de bellidir. Dursun Özbek dönemindeki projeler devam ediyor. Bu sefer de gayrı-menkullerin değerlendirilmesi konuşuluyor. Galatasaray Adası’nın bu anlamda kullanılması söz konusu olamaz. Ada, Galatasaray’ın sosyal tesisi. Üyeler bundan vazgeçmez. Bu söz konusu maddelerin makul bir toplantıda, irdelenerek, yönetimin de projelerini sıralamasıyla çözüme kavuşabileceğini düşünüyorum.

"Finansman gideri her kulübün baş belası"

Finansman giderleri yalnız Galatasaray’ın değil, bütün kulüplerde de var. Fenerbahçe’de Sayın Ali Koç da bu konuyu anlatmıştı. Bu konu herkesin başının belası. Benim ısrarlı bir görüşüm var. Galatasaray gibi büyük kulüpler tasarrufa gitmedikçe, bu giderlerden kurtulmak mümkün olmaz. Yıllardan beri alışkanlık haline gelen harcamalardan belli bir süreç için mutlaka vazgeçmesi lazım. Aksi takdirde düzlüğe çıkılmaz.

Hayri Kozak'tan Fenerbahçe'ye Metin Oktay teşekkürü

Metin Oktay’ın tüm anma törenlerinde bulundum. Bu kez özel bir sebeple katılamadım. Bunun çok üzgünüm. Metin Oktay çok kıymetli bir insandı. Fenerbahçe’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımı gördüğüme çok memnun oldum. Metin Oktay, saygıyı hak eden bir isim. İki kulübün dostluğu zaten bellidir. Bu tarz tavırlar da çok sevindiricidir. Fenerbahçe’ye şahsen bu davranışından ötürü teşekkür ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler