Hazır olmak!

12.08.2018 - 14:07 | Son Güncellenme: 12.08.2018 - 11:07

Köroğlu "Tüfek icat oldu mertlik bozuldu!" demiş o zaman! Günümüz futbolunda da Endüstriyel yapı icat edildi düzen bozuldu desek yanlış  söylemiş olmayız! Her adım ve çalışma paraya endekslenmiş! Sahada oynanan oyun sadece figür ve futbolcular da figüran olmuşlar sanki. Parayı kazanmak için ekonomik ahlakın çok ötesinde filmler dönüyor! Dünya futbolunda birtakım kişiler üreteci eğitim ve tarama peşinde, ötekiler ise mali tabloda fiyat adına reklam ve sergilenecek ilgi ile para döndürme ve kazanma eğrisindeler!
 
Liglerimiz başladı. Dünya kupası veya transfer çalışmaları derken bir türlü takımlar teknik direktörün sezon başı dengesini sağlayacak düzeye gelemediler..Hala takımlarına katmak için menajer ve futbolcu kovalayan yönetici ve teknik adam iş birliği oturmuş bir kadronun oluşumuna izin veremiyor. Kimse geçmişte olduğu gibi ideal kadro 11'ini sayamaz. Futbol piyasası ve T. adam kalitesi ikinci planda kaldı. İşin içinde para olunca kalite ıskalandı ve  gündem önemli oldu. Bazı futbolcular kendini  saha içinde iki hareketle taraftar ve medyadaki dostlarına kabul ettirince sorun çözülmüş oluyor, vazgeçilmezlerin içinde yer alıyorlar.! Bilimsel tüm veriler göstermelik oldu sadece. Kimi yeteneklerin ve özel olarak kendini hazırlayan profesyonellerin dışında Teknik adamlar neredeyse sadece kulübeye kilitlenen adam gibiler! Oyunda en etkili gerçek icat etme yarışı.!. Ekranlar,teknoloji ve duyumların dedikodusu yoğun olayların sarsılmaz gücü transferde rol oynuyor.. UEFA ve FİFA hangi tür hukuki yaptırımı denese de kimi kötü örneklerin önüne geçemiyor..Hakemler de artık yeni kurallarla dış gözlere mahkum ediliyorlar .Örneğin pozisyon ofsayt ama bitene dek hakem düdük çalamıyor !. Sonra isterse ekrana bakıyor ve sonuçta karar veriyor. Kim veriyor kararı hakem .! Yani insan ! O halde bırakın futbolu doğal haline ve cazibesine takılalım yine! Doğru ,yanlışları ile güzel ve sevilir futbol. Bu gidiş robotlaşma sürecidir. Bir gün sahada robotların da olduğu takımları göreceğiz anlaşılan! Yönetenler de robot mu olacak!? Ya izleyenler !?
 
Bir başka dünyaya doğru dönüş yaptık küremizde .Elimizde telefonumuz bilgi hazinemiz ve her şeye nane yapımızla otoriteyiz her konuda ! Algı ile yönetilen bir dünyada yaşıyoruz! Ben sağ olmam ama gelecekte Uzaylılarla yapılacak futbol karşılaşmaları olabilir diye de umudum var!Kuralları için şimdiden hazırlıklı olmalıyız.!
   
Biliyormusunuz dengesizlik nerede !?. İşini günün gerçeğine uygun ve yansız yaratıcılığınla yapanların emekleri çalınıyor ve alakasız kişiler para kazanıyor ölçüsüz.. İşin  dahileri yok gibi dışlanıyor. Futbolumuzda suni ortamlar ile takımlar, yönetimler ve onları yönlendiren menajerler ve pazarlanan futbolcular ile medyanın bir bölümümün çaresizliği var! Dengeler çok bozuk, kısa süreçte bu yoldan köşe denmek isteyenlerin baskı ve saldırıları var sinsice! Her türlü var olma arzularına saygı duymak isterken mesleki yozluklarını ve liderliklerinden mahrum yapıları sonucu hatalarının bedelini ödüyoruz. El oğlu imrenilecek sahalarda sezonu açarken biz özenilerek inşa edilen yapılarda lige  hazır olmayan çirkin zeminlerinde futbol yarışına girmişiz! Bu nasıl hazırlanmaktır!? Bu mudur kulüplerin ve federasyonun sorumluluğu?. Sonuçta iş gele gele Gomis'in kaçırdığı penaltı vuruşunda hocasının verdiği cezada(!) yatıyor. Daha bir ay olmadı Dünya kupasında tüm gerçek kaçan ve kurtarılan penaltılarda yaşanmadı mı ? Tabii biz olamadık orada ama burada varız egomuzla !
   
Lige böylesine beklentili Natamam biçimde önde para ve transferin baskın zorluklarını çözememiş motivasyonla giriyoruz. Toprağı bol olsun bir zamanlar ülkemizin medarı iftiharı olan ve ona görev gereği teslim ettiğim Milli takımın çalıştırıcılığını da yapan Lefter adını bilmeyen ve  öğrenme gereği duymayan sözde futbol severlerin eleştirel ilgisizliği beni  ayrıca düşündürse de  bir zahmet elindeki bilgisayardan kim olduğuna da bakmalarına tavsiye ederim .Bir mesaj atmak kadar basittir öğrenmek .! Bu tarihi ve vicdani bir  saygı , hatırlatmadır!
   
Futbol sahada ve zeminde oynanır. Güçlü ,çok koşan, tekniği ve algısı yüksek genç  futbolcularla ve onları yönetecek akıllı adamlarla sanat ölçeğinde izleyenlere oynanır. Bunu bilerek hazırlanmak zorundayız.. O zaman iyi bakın ve düşünün ne kadar hazırız!?

Senin için hazırladığımız haberler