Hedef, 350 gençlik merkezi inşa etmek

23.10.2015 - 12:37 | Son Güncellenme: 23.10.2015 - 12:37

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, "Şu anda 205 gençlik merkezimiz var, 179'u inşa halinde. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 350'ye çıkaracağız" dedi.

Özçelik,  yaptığı açıklamada, bakanlık olarak profesyonel sporların yanında amatör sporlara da destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

İlk hedeflerinin halkın sporla iç içe olmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Özçelik, şunları kaydetti:

"Yarışma sporlarının başarıya dönük olması yönünde bütün gayretimiz devam ediyor. Ülke genelinde her ilimizde, hemen hemen her ilçemizde spor salonu olacak. Şu anda 205 gençlik merkezimiz var, 179'u inşa halinde. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 350'ye çıkaracağız. Gençlerimizin spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerle iç içe büyümesini, eğitim hayatına bu şekilde devam etmesini arzu ediyoruz. İnşallah bu gençlik ülkemizi geleceğe taşıyacak gençlik olacak."

- "Olimpiyatlarda memleketimizin yüzünü güldürmeye çalışacağız"
Bakanlık olarak "tohum" diye tabir ettikleri 20'yi aşkın olimpiyat hazırlık merkezi bulunduğunu dile getiren Özçelik, genç yaştaki sporcuları alıp buralarda madalyaya yönelik yetiştirdiklerini söyledi.

Olimpiyat hazırlık merkezlerinden iyi sporcuların çıkmaya başladığına işaret eden Özçelik, "Son dönemde bir kaç yarışmada önemli başarılar geldi. Ülke olarak sporun madalyaya dönük olması noktasında beklentimiz yüksek, inşallah önümüzdeki yıllarda insanımızın yüzünü güldüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler