"Hedef Wembley, hayal Avrupa şampiyonluğu"

31.05.2021 - 16:36 | Son Güncellenme: 31.05.2021 - 16:49

TFF Başkanvekili Ali Düşmez, EURO 2020 hedefleri hakkında konuştu. Düşmez, milli takımın hedefinin Avrupa Şampiyonası'nda kupa kazanmak olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

"Hedef Wembley, hayal Avrupa şampiyonluğu"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, EURO 2020 öncesindeki hedeflerini anlattı. A Milli Takım adına umutlu konuşan Düşmez, Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi ve UEFA Süper Kupa’ya ev sahipliğin konusuna da değindi.

Radyospor’da yayınlanan EURO 2020 Özel programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Düşmez’in açıklamaları şu şekilde: 

“Şenol Güneş birlik ve beraberliği en iyi şekilde sağladı”

Dev turnuvaya en iyi şekilde hazırlanıldığını anlatan Düşmez, “Bir bütün olarak EURO 2020’ye hazırlanıyoruz. Başarılı olmak için çalışıyoruz. Şenol Güneş birlik ve beraberliği sağladı. Bu kadro 26’ya inecek. Azerbaycan maçında iki bakanımız bizi yalnız bırakmadı, teşrif ettiler. Alanya, Antalya bizi bağrına bastı. Hazırlık maçları aksaklıkları görmek açısından önemli. Teknik kadro gerekenleri görme şansını yakaladı. Önemli olan takımı oturtmaktır. Gine maçı da bizim açımızdan bir ilk. EURO 2020’ye en iyi şekilde hazır olacağız” diye konuştu. 

“İtalya maçında ümitliyiz, gruptan çıkmak istiyoruz”

EURO 2020’deki ilk rakibimiz İtalya karşısında milli takıma güvendiğinin altını çizen Düşmez şu ifadeleri kullandı:

“İtalya maçında takımımıza inanıyoruz. Maç maç düşünmek gerek. Şenol Güneş de aynı şeyi düşünüyordur. İtalya maçı zor maç. Hocamıza ve takımımıza güveniyoruz. Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Şenol Güneş ortaya büyük bir tecrübe koyuyor. İtalya ile maçımız çok önemli. Ümitliyiz. İsviçre ve Galler maçlarıyla da gruptan çıkmak istiyoruz. En önemli maç önümüzdeki maçtır. TFF yönetimi olarak takımımıza ve hocamıza güveniyoruz. Milletimize güzel günler yaşatmak için herkes elinden geleni yapıyor.”

Türkiye ne zaman futbolda ekol olur?

Ali Düşmez, Türkiye’nin futbol ekolü olması gerektiğini ve bunu da yapmak için uğraş verdiklerini söyledi. Düşmez, ”Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na 5.kez katılıyor. Oynadığımız ve başarılı olduğumuz turnuvalar var. Ülkemizin futbola düşkünlüğü biliniyor. Biz devamlı yarı finaller, finaller oynadığımızda ekol olacağız. İlk 10’da yer alan bir futbol ülkesi olacağız. Çok istiyoruz. Eksiklerimizi gidererek o noktaya geleceğiz. Gelmek için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. 

“Hayalimiz EURO 2020’de final oynamak”

Öte yandan TFF yöneticisi, ay-yıldızlılarımızın hedefi hakkında, “EURO 2020 farklı ülkelerde düzenleniyor. Wembley’de final var. Bizim de bir hayalimiz var. Ülke olarak Londra’yı görmek istiyoruz. İnşallah bunu başarırız” görüşünü paylaştı. 

“Finallere devamlı ev sahipliği yapan bir ülke olmak istiyoruz”

Düşmez, Şampiyonlar Ligi’ne 2023 yılında ve bu yaz da UEFA Süper Kupa’ya ev sahipliği yapılacağını da hatırlattı. Düşmez, “Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapacağız. Güzel, dikkati çeken ve en iyi organizasyonu yapacağız. Bugüne kadar yaptığımız gibi olacak. Biz finalleri devamlı almak isteyen bir ülke olmalıyız. Olacağız. Devletimizin yaptığı tesisler ve mantalite olarak hazırız. Avrupa ve dünya bunu bilmeli. Hiçbir eksiğimiz yok, fazlamız var. Bu tip organizasyonları çok önemsiyoruz. Bir sorun görünmüyor. İstanbul’un ismi bir markadır. Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa organizasyonlarını en iyi şekilde yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler