''Hedefimiz en yukarısı''

28.06.2017 - 14:55 | Son Güncellenme: 28.06.2017 - 14:55

Basketbol şubesinde bu sezon yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray'da basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya, erkek ve kadın takımlarının son durumlarıyla ilgili olarak Galatasaray TV'e açıklamalarda bulundu. Takımlarımızın hazırlık kampları ve transfer durumları hakkında detayları paylaşan Yalçınkaya'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

''Erkek basketbol takımımız tabir-i caizse yeni bir çehreye bürünecek. Bununla ilgili çalışmalarımızı iki haftadır da sürdürüyoruz. Erman Kunter'in kuracağı takım farklı bir yapıda olacak. Bütçesel olarak düşündüğümüz isimlerin yüksek maliyetli olması nedeniyle süreç biraz yavaş işliyor. Galatasaray taraftarının hiçbir endişesi olmasın. Çok değerli bir başantrenörümüz var. Kendisi özellikle yabancı oyuncu seçimleri konusundaki deneyimlerini Galatasaray'a aktaracak. Yardımcı antrenörlerle beraber iyi bir kadro kurmak için canla başla çalışıyoruz.

Sezonu 14 Ağustos'ta açacağız. İki hafta İstanbul'da kaldıktan sonra 10 günlük bir yurtdışı kampımız olacak. Geri gelip Fransa'da bir turnuvaya katılacağız. Sonrasında biri İstanbul'da diğeri Bursa'da iki turnuvaya katılmayı planlıyoruz. Toplamda 12-14 hazırlık maçı yapıp takımımızı lige ve Eurocup'a hazır hale getireceğiz. Önümüzdeki sezonda hedeflerimiz hep en yukarısı olacak. İçimize sinen bir kadroyu kurduktan sonra zaten gerisi Galatasaray taraftarıyla beraber gelecektir.

Şu an üç tane sözleşmeli oyuncumuz var. Göksenin, Ege ve Emir... Bu üç oyuncu dışında transfer ile ilgili pek çok isim geliyor; bizim de beğendiğimiz oyuncular var. Şu an için isim vermem pek mümkün değil. Odaklandığımız bir isim yok. Pek çok oyuncuyu izliyoruz.

Kadın takımımız işleri biraz daha kolayladı. Buradan tek tek isim vermek istemiyorum. Bunu bir basın toplantısıyla açıklamayı planlıyoruz. Marina Hoca şu an yurtdışında. Transferlerin büyük bölümü bitti. Euroleague'de ses getirecek bir kadro kurduk. 1-2 transfer daha yapıp sezonu Ağustos ortasında açacağız.

Kadın takımımız bence geçen sene çok iyi iş yaptı. Bütçesel anlamda bir önceki yılın yarısına insek de hem ligde hem de Eurocup'ta ilk 4'e girdik. Bence büyük başarılardı. Genç oyuncularımızın da katkıları oldu. Bu sene hem daha tecrübeli hem de daha kaliteli isimlerle Euroleague'de yolumuza devam edeceğiz.''

FCN

Senin için hazırladığımız haberler