Fenerbahçeli Altay Bayındır Başarısız Mı? 7 Hoca, 5 Antrenör ve Ofsayt

İsa Kethüda
18.10.2022 - 21:48 | Son Güncellenme: 19.10.2022 - 13:46

Fenerbahçe'de Altay Bayındır hedefte. 4. sezona 7. hocayla başladı. 5 ayrı kaleci hocasıyla çalıştı. Dahası bu sezon savuma ofsayt taktiği uyguluyor..

Fenerbahçeli Altay Bayındır Başarısız Mı? 7 Hoca, 5 Antrenör ve Ofsayt

AJANSSPOR-HABER

Hem UEFA Avrupa Ligi'nde hem de Süper Lig'de yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe'de olumsuzluk namına en çok konuşulan konu kaleci Altay Bayındır'ın performansı. Ankaragücü'nden geldiği 2019-20 sezonundan bu yana sarı lacivertli kalenin bankosu olan 24 yaşındaki eldiven, geride kalan sezonlarda en çok övgü alan isimlerden oldu. Ancak bu sezon takım zirvelerde dolaştığı halde kamuoyu Altay Bayındır'ı tartışıyor.

Altay 3 kulvarda 18 maç, 18 gol

Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde toplam 18 maça çıkan Altay Bayındır, 18 gol yedi. Bayındır, 8 maçtaysa kalesini gole kapattı. Bu sezonki genel performansı tartışılan Bayındır'ın özellikle 5-4 kazanılan Fatih Karagümrük maçında, "Kaleye gelen tüm şutlar gol" oldu tepkileriyle karşı karşıya kaldı. Peki ne oldu? Altay Bayındır cephesinde değişen bir durum mu var?

Ofsayt taktiği en çok Altay'ı vuruyor

Kimse Altay Bayındır'ın performansıyla Jorge Jesus'un oyun planı arasında bir bağlantı kurarak değerlendirme yapmaya yanaşmıyor. Son haftalarda Fenerbahçe'nin rakiplerini ne kadar çok ofsayta düşürdüğü daha belirgin şekilde konuşulur oldu. Evet, Fenerbahçe rakiplerini 47 kezle en çok ofsayta düşüren takım durumunda. Jesus'un çizgi savunma oynama tercihi haliyle Altay Bayındır'ın da rakiplerle daha çok karşı karşıya kalması anlamına geliyor.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek ve Erden Timur, TFF'ye gitti!
Habere Git

Aynı savunmayla 10 maç oynayamadı

24 yaşındaki Altay Bayındır, buna rağmen Ferdi Kadıoğlu'ndan sonra takımın en eski futbolcusu konumunda! Çünkü 4 sezonda Fenerbahçe'nin kadroları neredeyse her sezon baştan sona değişti. Milli kaleci, 4. sezonunu yaşadığı Fenerbahçe'de 7 teknik direktör ve 5 de farklı kaleci antrenörüyle çalıştı! Dikkat çeken bir nokta daha: Altay, henüz bir kaleci hocasıyla bir tam sezon çalışabilmiş değil!

20 yaşında Fenerbahçe kaptanı

Sürekli farklı teknik adamlar ve kaleci antrenörleriyle çalışan Altay Bayındır, her sezon yeniden kurulan bir savunma hattının arkasında kalede yer aldı. Fenerbahçe kadroları incelenirse Altay Bayındır'ın 10 maç üst üste aynı savunmacılarla oynamadığı da görülecek. Son 4 sezonda Fenerbahçe'nin en istikrarlı ismi Altay Bayındır ki 20 yaşında sarı lacivertlilerin kaptanlık pazubandını takarak, bunu yapabilen en genç oyuncu olmayı da başardı.

119 maç, 1.1 gol yeme ortalaması

4 sezonda 119 kez Fenerbahçe'nin 1 numaralı formasını giyen Altay Bayındır, 133 gol yerken, 36 maçta kalesini kapattı. Maç başına yediği gol ortalaması 1.1 civarında. Süper Lig'en en az tartışılan kalecilerinden Galatasaraylı Fernando Muslera'nın maç başı gol yeme ortalamasının da 1.08 olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bayındır, sarı lacivertli kariyerinde kendisini 3 ay sahalardan uzak tutan ve 19 maç kaçırmasına neden olan ciddi bir omuz sakatlığı da geçirdi. Yaptığı bireysel çalışmalarla, bu sakatlık için öngörülen süreden çok daha erken sahalarada döndü. Bayındır'ın Fenerbahçe'de sakatlıklar nedeniyle kaçırdığı toplam maç sayısıysa 29...

İlgini Çekebilir
F.Bahçeli yöneticiden flaş sözler: "Rakamlar asla yalan söylemezler"
Habere Git

Jesus, ona koşan futbolculara kızdı

Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber ve Volkan Demirel ile Fenerbahçe kalesinde oluşan güçlü yerli kaleci geleneğini Altay Bayındır, yaşında üstlendi. Fenerbahçe'nin kazandığı birçok mücadelede maçın adamı seçildi. Son haftalarda tribünlerden yükselen homurtularla medyada yükselen eleştirilere karşın Altay Bayındır'ı en iyi anlayan ve savunan da Jorge Jesus oldu. Karagümrük maçında oyuncuların moral vermek için ona koşmasına Jesus çok sinirlendi. Çünkü Portekizli hocaya göre bu golleri tek başına Altay yedi anlamını taşıyordu. Jesus, Altay Bayındır'ı rakiplerle daha çok yüz yüze bırakan savunma kurgusundan vazgeçmiyor ama yenilen gollerden de kalecisini tek başına sorumlu tutmuyor. 

Jesus: Taraftar Altay'ı tribüne çağırsın

Jesus, kalecisine çok açık şekilde sahip de çıktı. Taraftara Medipol Başakşehir maçı için çağrıda bulunan Jesus, "Altay'ı tribüne çağırmalarını ve ona destek olmalarını rica ediyorum. Çünkü son oynadığımız maçta bu şekilde olmamıştı. Bu maçta ona destek çıkmalarını rica ediyorum" dedi. Jesus'a itimatları çok güçlü olan sarı lacivertlilerin Cumartesi günü oynanacak Başakşehir maçında Altay Bayındır'a sahip çıkmaları bekleniyor.

Altay Bayındır'ın 2022-23 Süper Lig İstatistikleri
Oynadığı Maç: 9
Yediği Gol: 10
Gol Yemediği Maç: 5
Ceza Sahası İçinden Yediği Gol: 9
Ceza Sahası İçinden Yaptığı Kurtarış: 14
Ceza Sahası Dışından Yediği Gol: 1
Ceza Sahası Dışından Yaptığı Kurtarış: 5
Kurtarış Yüzdesi: 67
Senin için hazırladığımız haberler