Gent'te Hein Vanhaezebrouck, Başakşehir Maçı Sonrası Gift Orban'a Övgü

Orhan Gülek
15.03.2023 - 23:58 | Son Güncellenme: 16.03.2023 - 00:05

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanşında deplasmanda Medipol Başakşehir’i 4-1 mağlup ederek tur atlayan Gent'te teknik direktör Hein Vanhaezebrouck, maç sonu değerlendirme bulundu.

Gent'te Hein Vanhaezebrouck, Başakşehir Maçı Sonrası Gift Orban'a Övgü

AJANSSPOR - HABER

Başakşehir, Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında konuk ettiği Gent karşısında altı dakika içinde yediği gollerle farklı mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Gift Orban'ın performansıyla galibiyette büyük pay sahibi olduğu maç sonrası Gent, çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşma sonrası Gent Teknik Direktörü Hein Vanhaezebrouck, açıklamalarda bulundu.

"Oyunun başında kontrolümüz yoktu"

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vanhaezebrouck, şu ifadeleri kullandı:

"Çok iyi bir sonuç elde ettik. 4-1 çok iyi bir skor. Bir oyuncunuz 3 golü 3 dakikada, takımınız da 4 golü 6 dakikada atıyorsa bu mükemmeldir. Oyunun başında 10-15 dakika kontrolümüz yoktu, çok iyi baskı yaptılar ama golü bulamadılar.

"Onların iyi takım olmadığını göstermiyor"

Daha sonra golü bulduk ve güven kazandık, rakip de mental olarak düşüşe geçti. Ama bu da onların iyi takım olmadığını göstermiyor. Baştaki 15 dakika için mutsuzum diyebilirim, gol atabilirlerdi. Eksi yönümüz olarak maçın başında hırs eksikliğimizi söyleyebilirim. Çeyrek finale kaldık ve takımımla gurur duyuyorum. Bundan sonra hangi takımın geleceğini göreceğiz."

İlgini Çekebilir
Hiç Gent'ilmen çıkmadı! Başakşehir'i 6 dakikada eledi
Habere Git

"Sıra dışı bir durum"

Belçikalı teknik adam, takımının 6 dakikada 4 gol bulması hakkında ise, "Benim kariyerim boyuncu hiç böyle bir şey olmadı, hem koç hem futbolcu olarak. Dün de Haaland'ı gördük. Goller çok hızlı geldi. Sıra dışı bir durum. Kariyerimde hiç böyle bir şey yaşamamıştım." şeklinde konuştu.

"Hiçbir kaleci bunu çıkaramazdı"

Üç gol atan Gift Orban'ın performansını da değerlendiren Vanhaezebrouck şöyle konuştu:

"İkinci golü için kesinlikle bir forvet golü diyebilirim. Birinci ve üçüncü golleri de çok iyiydi. İyi organizasyon golleriydi. İkinci gol kesinlikle bir denge golüydü, önce topu kaybetti, sonra kazandı ve fantastik bir şut attı. Bence hiçbir kaleci bunu çıkaramazdı.

"Orban, büyük ligler için hazır değil"

Orban'ın kalitesi var, gol atamadığı maçlar da olacak ama iki ay boyunca gol atmadan durabileceğini zannetmiyorum. Büyük liglere gitmeden önce kesinlikle hazır olmalısınız, yoksa yedekte oturup güven kaybı yaşayabilirsiniz. Şu an bence Orban'ın büyük liglere gitmesi için doğru zaman değil. Bence büyük ligler için hazır değil. Orban zamanı geldiğinde büyük lige transfer olacaktır."

İlgini Çekebilir
Belözoğlu: "Teknik adamlıkta bunları yaşamak da varmış"
Habere Git

Orban Avrupa Kupaları rekorunu kırdı

3 dakika 24 saniye içinde 3 gol atan Emmanuel Gift Orban, Avrupa kupaları tarihinin en hızlı hat-trickini yapan oyuncusu oldu.

Grupları 3 gol yiyerek tamamlayan Başakşehir, Gent karşısında önlem alamadı ve 130 dakikada 5 gol yedi.

Senin için hazırladığımız haberler