İspanya'yı yenen Ampute Milli Takımı, Avrupa şampiyonu

Orhan Gülek
19.09.2021 - 21:13 | Son Güncellenme: 19.09.2021 - 23:22

Son dakika spor haberleri... 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası final maçında Ampute Futbol Milli Takımı’mız, İspanya'yı 6-0 yenerek şampiyon oldu.

İspanya'yı yenen Ampute Milli Takımı, Avrupa şampiyonu

AJANSSPOR - HABER

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası kapsamında son Dünya 2.'si ve Avrupa Şampiyonu unvanıyla sahaya çıkan Ampute Futbol Milli Takımımız yine gururumuz oldu. Ay Yıldızlılar, 2021 Avrupa Şampiyonası finalinde İspanya'yı 6-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Ampute Milli Takımımız, gol olup yağdı

Polonya'nın ev sahipliği yaptığı 2021 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden Ampute Milli Takımımız, şampiyonanın yarı finalinde Rusya'yı 5-2 yenerek finalde İspanya takımıyla karşılaştı.

Finalde İspanya karşısında da müthiş bir mücadele gösteren Ampute Milli Takımımız, rakibini adeta gol yağmurunda tuttu ve karşılaşmada 6-0'lık skoru tayin etti.

Ampute Milli Takımımız, üst üste ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü

Oynadığı 5 maçı da kazanan ve toplam 36 gol kaydeden Ampute Milli Takımımız, kalesinde sadece 2 gol gördü.. Ayrıca Ay-yıldızlılar, 2017 yılında İstanbul'da kazanılan zaferin ardından üst üste ikinci kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Gaziler Günü'nde gelen şampiyonluk

Öte yandan bu zaferle milli takımın antrenörü Gazi Osman Çakmak ve kaleci Gazi Bülent Çetin, Gaziler Günü'nde ülkemize şampiyonluk sevinci yaşatmış oldu.

"Yarın Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonsporlu taraftarları bekliyoruz"

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, "Yarın, Allah nasip ederse Atatürk Havalimanında olacağız. Falcao, Van Persie gibi futbolcular gelince milyonlar geliyor. Biz de yarın Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonsporlu taraftarları bekliyoruz" dedi. 

Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı, kupasını aldı


Avrupa şampiyonluğuna üst üste ikinci kez uzanan Ampute Futbol Milli Takımı, kupasını düzenlenen törenle aldı. Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen şampiyonada finalde İspanya'yı 6-0 yenen milliler, kupasına kavuştu.

Kaptan Bülent Çetin'e kupayı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk takdim etti. Kupa sevincini saha ortasında yaşayan milliler, galibiyet pozu verdi.

Ömer Güleryüz'e iki ödül

Milli takımın yıldızı Ömer Güleryüz, turnuvayı hem "gol kralı" hem de "en değerli oyuncu" unvanıyla tamamladı.


Turnuvayı 11 golle tamamlayan Ömer, düzenlenen törende ödüllerini aldıktan sonra sevincini asker selamı vererek yaşadı.

Osman Çakmak'tan önemli başarı

Ampute Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, Avrupa şampiyonluğu sevincini oyunculuktan sonra teknik direktör olarak da yaşayarak tarihe geçti.


2017'de İstanbul'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda milli takıma şampiyonluğu getiren golü atan Osman Çakmak, bu sevinci futbolcu olarak yaşamıştı.


Çakmak, 4 yıl sonra bu sefer teknik direktör olarak ay-yıldızlıları Avrupa şampiyonluğuna taşımayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler