Hem golüyle hem centilmenliğiyle gönülleri fethetti: Emirhan İlkhan

Akın Ungan
09.01.2022 - 19:56 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 11:49

Emirhan İlkhan, Rizespor maçında hem gol attı, hem centilmenlik gösterdi. Beşiktaş tarihine geçti. Emirhan İlkhan kimdir? Rizespor maçı performansı nedir?

Hem golüyle hem centilmenliğiyle gönülleri fethetti: Emirhan İlkhan

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısındaki ilk maçına çıkan Beşiktaş, koronavirüs vakaları nedeniyle hocası Önder Karaveli ve birçok as oyuncusundan yoksun olarak Rize'ye gitti.

Eksikler nedeniyle boşalan pozisyonları öz kaynaktan faydalanarak, doldurmayı hedefleyen Siyah-Beyazlı ekip, Süper Kupa mücadelesinin ikinci yarısında şans verdiği ve oynadığı süre boyunca büyük beğeni toplayan Emirhan İlkhan'ı ilk 11'e sürdü. Karşılaşma boyunca etkili futboluyla dikkat çeken genç yıldız adayı, güzel oyununu 60. dakikada attığı gol ile süsledi.

Takımına penaltı kazandırdı

Genç Emirhan, maçın 24. dakikasında Çaykur Rizespor ceza sahası içerisinde topa müdahale ederek, Baiano'nun elle oynamasına sebebiyet verdi. VAR tavsiyesi üzerine pozisyonu izleyen Alper Ulusoy, penaltıyı verdi. Batshuayi'nin kullandığı penaltı, gol oldu.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş puanları kaybetti ama gençleri kazandı
Habere Git

Beşiktaş tarihine geçti

Emirhan İlkhan, Çaykur Rizespor maçının 60. dakikasında attığı gol ile Beşiktaş tarihine geçti. Emirhan, 17 yaş 222 gün ile, 17 yaş 165 günlük Batuhan Karadeniz'den sonra Beşiktaş forması ile Süper Lig'de gol atan en genç oyuncu oldu.

Süper Lig'de gol atan en genç 5 futbolcu

1. Emre Demir: 15 Yıl, 9 Ay, 25 Gün (Kayserispor)

2. Enes Ünal: 16 Yıl, 3 Ay, 15 Gün (Bursaspor)

3. Batuhan Karadeniz: 16 Yıl, 4 Ay, 1 Gün (Beşiktaş)

4. Serkan Bakan: 16 Yıl, 5 Ay, 1 Gün (Gaziantepspor)

5. Gürhan Gürsoy 16 yıl 06 Ay 17 gün (Adanaspor)

Bir topu direkten döndü

Maça çok etkili başlayan Emirhan İlkhan, 9. dakikada sağ çaprazdan Necip Uysal'ın yaptığı ortayı, kale sahası ön çizgisinin birkaç metre gerisinden uzanarak, kafa vurdu. Top üst direğe çarpıp, oyun alanına geri geldi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş tarihine geçen Emirhan İlkhan, Rizespor maçı sonrası konuştu!
Habere Git

Takdirlerin nedeni sadece futbolu değil

Emirhan İlkhan'ın sadece futbolu, takdir toplamıyor. Emirhan, saha içerisinde gösterdiği centilmen duruşla da beğeni topluyor. 17 yaşındaki genç futbolcu, Beşiktaş'a verilen bir taç atışını, topun kendisinden çıktığını ifade ederek, kararın düzeltilmesini sağladı. Rizespor taraftarı, Emirhan'ın bu hareketini, ayakta alkışlayarak karşıladı.

Emirhan İlkhan'ın Rizespor karşısındaki istatistikleri

2004 doğumlu Emirhan İlkhan'un Çaykur Rizespor karşısındaki istatistikleri şu şekilde oldu:

- 1 Gol

- 1 Direkten dönen top

- 1 Penaltı kazandırma

- 4 Şut

- 4 Kilit pas (Şut pası)

- 2 Pas arasıyla top kazanma

- 1 Top çalma

İlgini Çekebilir
Önder Karaveli'den Beşiktaş'a hem kupa hem Emirhan!
Habere Git

Emirhan'ın karnesi

Emirhan İlkhan, 2020/21 sezonunda U19 Süper Lig'de 16, Süper Lig U19 Playoff'unda 1 karşılaşmaya çıktı. Emirhan, Süper Lig'de 4 gol, 1 asist kaydederken, Playoff'da ise katkıda bulunamadı.

Şimdiye kadar Beşiktaş'ın U16 ve U19 takımlarında boy gösteren Emirhan İlkhan, bu sezon U19 Süper Lig'de 10, UEFA Gençlik Ligi'nde 7 maçta görev aldı. Süper Lig'de 7 gol atan genç oyuncu, Gençlik Ligi'nde ise 7 gol, 2 asiste imza attı.

Emirhan İlkhan kimdir?

Süper Kupa'nın 79. dakikasında oyuna girerek, birçok kişiyi kendine hayran bırakan yıldız adayı, 1 Tem 2019'da futbol kariyerine başladı. Emirhan İlkhan, Beşiktaş Altyapısı'na girerek, futbola adım attı.

Senin için hazırladığımız haberler