"Hem mali hem de idari yönden ibra edilmeyecekler"

26.11.2020 - 13:56 | Son Güncellenme: 26.11.2020 - 14:01

Galatasaray'da Aralık ayında yapılması planlanan seçim koronavirüs sebebiyle ertelenmek zorunda. Kulübün eski yöneticilerinden Hamdi Yasaman, gerekli izinler alınmadan açıklama yapılmasını doğru bulmadığını ve Mustafa Cengiz yönetiminin politik bir manevra içinde olduğunu söyledi. Pek, yönetim idari ve mali yönden ibra olacak mı? Hamdi Yasaman canlı yayında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte detaylar...

"Hem mali hem de idari yönden ibra edilmeyecekler"

19-26 Aralık tarihlerinde genel kurulu olağanüstü seçim için toplamak isteyen Galatasaray, Covid-19 salgını nedeniyle bunu yapamayacak. Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Hamdi Yasaman, sarı-kırmızılı yönetimin politik bir manevra yaptığını ve hem idari hem de mali yönde ibra edilmeyeceklerini ifade etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hamdi Yasaman’ın açıklamaları şu şekilde:

"Yönetimin yaptığı politik bir manevra"

Mustafa Cengiz yönetiminin gerekli izinler alınmadan açıklama yapmasını doğru bulmadığını ifade eden Yasaman, yaşananları politik bir manevra olarak değerlendirdiğini ifade etti. Yasaman, ”Bu yönetim daha önce gidebilecekken seçime gitmedi. Genel Kurul iradesinin üstüne çıktılar. Başkan politikacılar gibi konuşuyor. Seçimi yapmadı. Seçimin yapılmayacağını da bile bile seçim kararı aldı. Valilik tarafından genel kurulun erteleneceği çok açıktı. Politik bir manevra yaptı yönetim. Tüzükteki hükümlere de aykırı davrandılar. Gerekli izinler alınmadan ilanlar yapıldı. Alınması da mümkün değildi. Politik bir manevraydı, doğru bir hareket değildi” ifadesini kullandı.

"Galatasaray yönetimi daha ibra olmadı"

Yönetimin hesap verebilir durumda olması gerektiğini söyleyen Galatasaray’ın eski yöneticisi, ”Galatasaray yönetimi, henüz hesap vermedi. İbra olmadılar henüz. Galatasaray yönetiminin önce ibra olması gerek. İbra olmadan seçime gitmeleri de hukuken zaten hatalı. Mayıs’ta seçimlerin zaten yapılması gerekiyor. Yeni yönetimin süreci 4-5 ay mı olacaktı? Galatasaray yönetimi, kaçıyor gibi davranıyor. Daha önce de baskın seçim yapıldı. Hatalı işler yapıldı Galatasaray’da…” görüşünü savundu.

"Mustafa Cengiz, 300'den fazla oy alamaz"

Hamdi Yasaman, Mustafa Cengiz’in seçime girse bile 300 oydan fazla oy alamayacağını ve Dursun Özbek’in en büyük kötülüklerinden birinin Cengiz olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Mustafa Cengiz, Dursun Özbek’i eleştiriyor ama benzer şeyleri yapıyor. Dursun Özbek’e olan reaksiyon yüzünden herkes Mustafa Cengiz’e oy verdi. Şu anda seçime girse Mustafa Cengiz, 300’den fazla oy alamaz. Ben de Dursun Özbek’e oy vermedim. Yaptığı şey yanlıştı. Dursun Özbek’in yaptığı bir başka kötülük de Mustafa Cengiz’dir.”

"Mustafa Cengiz yönetimi mali ve idari yönden bence ibra olmayacak"

Yasaman, Mustafa Cengiz yönetiminin artık hem mali hem de idari açıdan ibra olmayacağını savundu. Galatasaraylı eski yönetici, “Tüzüğümüz gayet açık. Mali ve idari ibralar ayrı ayrıdır. Mali ibra olursa, bu idari ibrayı kapsamaz. Mustafa Cengiz yönetimi mali açıdan da ibra edilmeyecek. Bilançolar doğru değil. Biz Galatasaraylılar olarak, kulübe zarar vereceği için üstüne gitmedik. Mali bakımdan ibrasızlık çok alışılmış durum değil. Mustafa Cengiz bu sefer ibra olacak mı? Hem mali hem de idari yönden ibra edilmeyecekler. Ocak ayında mali ibrasızlığın olacağını düşünüyorum” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler