“Hem ruj sürün hem top sürün” Günün anlamlı mesajı…

08.03.2021 - 12:18 | Son Güncellenme: 08.03.2021 - 20:39

Son dakika haberleri… Şenol Güneş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde A Milli Kadın Futbol Takımı'na seslenerek, “Zaman zaman haksızlığa uğrasanız bile asla durmayın. Sonunda başaracağınızı göreceksiniz" dedi. İşte ayrıntılar…

“Hem ruj sürün hem top sürün” Günün anlamlı mesajı…

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Turkcell, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın futbolunun gelişimine destek olmak için önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan anlaşma ile Turkcell, Kadın Milli Futbol Takımlarının ana sponsorluğuna devam ederken, Türkiye Kadınlar Futbol Ligi'ne de adını vererek bu alandaki desteğini güçlendirdi.  

TFF Riva Tesisleri'nde düzenlenen ve "Hayatın her alanında Çift forvet" sloganı ile gerçekleştirilen törene Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, TFF Başkanıj Nihat Özdemir, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Kadın Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör katıldı. 

"Ülkemizi çok iyi temsil ediyorsunuz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, kadın futbolculara mesaj verdi. Deneyimli teknik adam, “Hem ruj sürün, hem top sürün. Ülkemizi çok iyi temsil ediyorsunuz. Kadınlarımızı, kızlarımızı temsil ediyorsunuz. Bu konuda büyük bir yatırım yapılıyor. Her oyuncuya her personele yapılan yatırım kolay değil. Bu seçimlerin karşılığını verin” dedi.

"Her engeli aşacak güçtesiniz"

Konuşmasında bir dileğini de dile getiren Şenol Güneş, “Sevgiyi, saygıyı hak eden güzel kızlarımızın toplumda önde olmasını istiyorum. İş bir simgedir. Ama önünüze çıkabilecek her engeli aşabilecek gücünüzün olduğunu bilin. Zaman zaman haksızlığa uğrasanız bile asla durmayın. Sonunda başaracağınızı göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Turkcell kadınların isim sponsoru oldu

Konuşmaların ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, dijital olarak anlaşmayı imzaladı. Yapılan 2 yıllık anlaşmayla futbolda kadınlara verdiği desteği daha da büyüten Turkcell, Kadın Milli Futbol Takımı ana sponsorluğunu sürdürürken Kadınlar Futbol Birinci Ligi'nin de ilk isim sponsoru oldu. Bundan böyle ligdeki maçlar Turkcell Kadın Futbol Ligi adı altında oynanacak. Ayrıca anlaşma kapsamında, kadın milli takımlarının U19, U17 ve U15 kademelerine destek de devam edecek.

Fenerbahçe ve Galatasaray da takım kursun

Toplantının soru cevap bölümünde Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran, kadın futboluna ilginin artması için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da Beşiktaş gibi takım kurması için bir girişip olup olmadığını sordu.

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, kadın futbolunda da ezeli rakebati görmeyi çok istediklerini ve bundan mutlu olacaklarını belirtti. A Milli Erkek Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, kulüplerin büyük mali sıkıntılar içinde olduğunun altını çizerek, bu anlamda bir düzelme olduktan sonra kadın takımlarının da kurulabileceğini söyledi. Güneş, kadın futbolcu yetiştirip yurt dışına göndererek gelir de elde edilebileceğini söyledi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ise sadece Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un değil tüm Süper Lig kulüplerinin Beşiktaş gibi takım kurmalarını istediklerini söyledi. Özdemir, kadının futbolunun büyük bir ekonomik büyüklüğe ulaştığını belirten Özdemir, bu alanda Türkiye'nin de hamle yapması gerektiğini vurguladı.

Basın toplantısının ardından kadın gazetecilerin de olduğu Kadın Milli Futbol Takımı ile Turkcell Kadın Takımı bir gösteri maçı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler