Hem Yarış Hem Tatil Konseptli Türkiye’nin İlk Bisiklet Yarışı

Feride Kara
13.04.2022 - 19:52 | Son Güncellenme: 13.04.2022 - 20:05

Geçtiğimiz haftalarda yol bisiklet kampı Boostcamp’i düzenleyen Boost Sport, 29 Mayıs’ta Marmaris ve Akyaka’da gerçekleştireceği organizasyona hazırlanıyor

Hem Yarış Hem Tatil Konseptli Türkiye’nin İlk Bisiklet Yarışı

Uluslararası Santini Queens Of The Aegean Boostrace Türkiye’de ilk kez 29 Mayıs’ta Marmaris’te start alacak. Tour de France, Paris Roubaix, Stelvio Granfondo gibi en prestijli yarışların resmi partneri olan İtalyan Santini markası, Queens of The Aegean ile ilk defa Türkiye'de yerini alacak. 

Hem yarış hem eğlence

Yarış kayıt kitine dahil olan ve yarışta giyilecek olan Santini formalar, rengini Ege Denizi’nin mavisinden, motiflerini ise eşsiz çam ormanlarından alıyor. Boost Sport’un gerçekleştireceği yeni yarış formatının en önemli özelliği içerisinde zorlu yarış etapları olduğu kadar, serbest sürüşlerin ve eğlencenin de olması.

Kerim Sükan'dan açıklamalar

Boost Sport kurucusu Kerim Sükan, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek Santini Queens of The Aegean etkinliğine ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, “Santini Queens of The Aegean’ konseptimiz Türkiye’de bir ilk. 29 Mayıs’ta Marmaris’in eşsiz doğasında gerçekleşecek. Tüm bisiklet severleri içinde hem yarışın hem de eğlencenin olduğu bisikletle dolu bir gün bekliyor. Yarış, eğlence
ve tatil bir arada olacak. Bu konseptimizi dünyaya da tanıtmak istiyoruz. 

Müzik ve eğlence sizleri bekliyor 

Muhteşem bir doğa içerisinde sohbet ederek serbest sürüş yapacak, tırmanış etabında tüm performansınızı gösterecek ve ardından yine eğlenceye geri döneceksiniz. Yarışı tamamladıktan sonra yoga seasları, dinlenme alanları ve deniz kenarında müzik ve eğlence sizleri bekliyor olacak. Hiç unutamayacağınız bir deneyim olacak.” şeklinde konuştu.

Etaplar ne şekilde olacak?

29 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Santini Queens of The Aegean, Marmaris merkezden başlayıp, Marmaris’in destansı tırmanışlarında devam edip Gökova üzerinden Akyaka’da sona erecek. İki parkur olan yarışta sporcular 87 km’lik kısa veya 160 km’lik uzun parkuru tamamlayacaklar. Kısa parkura katılanlar 87 Km'lik kısa parkurun sadece 8,5 Km’si olan Kıran Tırmanışı etabında yarışacaklar.

Eğlenceler düzenlenecek

Uzun parkura katılanlar ise önce 10 km’lik Sarnıç ve 8,5 km’lik Kıran tırmanışında yarışacak. Parkurun diğer kısımlarında ise yarışmacılar Marmaris'in tadını çıkararak sürüşe devam edebilecek. Kraliçe etaplarının bitiş çizgisinin hemen ardından ise BOOST ZONE yiyecek, içecek, dinlenme hizmetleri ve eğlenceler katılımcıları bekleyecek.

Kayıtlar 1 Mayıs'a kadar sürecek

Santini Queens of The Aegean, T.C. Kültür Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı TGA'nın desteğiyle, Türk Telekom ana sponsorluğunda, Suzuki Türkiye, Marmaris Valiliği ve Marmaris Belediyesi tarafından destekleniyor. Yarışın resmi oteli Grand Yazıcı Club Turban olurken, kayıtlar 1 Mayıs 2022 tarihine kadar www.queenscycling.com adresinden yapılabilecek. Başvurular, bin  olarak
belirlenen maksimum katılımcı sayısına ulaşıldığında kapanacak

Senin için hazırladığımız haberler