Hem yerliye döndü hem maça!

Akın Ungan
19.12.2021 - 22:55 | Son Güncellenme: 19.12.2021 - 22:59

Sergen Yalçın'ın yerine geçici olarak görev alan Önder Karaveli ile Beşiktaş yerli ağırlıklı bir kadroya dönerken, geriye düştüğü iki maçta da geri dönüşlere imza atıp, puan aldı. İşte detaylar.

Hem yerliye döndü hem maça!

AJANSSPOR-HABER

Sergen Yalçın’ın istifasının ardından geçici olarak Beşiktaş’ın teknik direktörlük görevini üstlenen U19 antrenörü Önder Karaveli, iki maçta camianın güvenini kazandı. Karaveli ile devrenin tamamlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Sergen Yalçın ile Antalya maçı hariç, bu sezon kırılgan bir yapıya bürünen ve geriye düştüğü maçları çeviremeyen Beşiktaş, Karaveli yönetiminde iki maçta da geri düşmesine rağmen puan çıkartmasını bildi. Siyah beyazlılar, Yukatel Kayserispor maçında iki kez geriye düşse de sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak 5 haftalık yenilgi serisini bitirdi.

İki maçta da geri dönüş yaptı

Beşiktaş, dün de Fenerbahçe derbisinde iki defa geriye düşmesine rağmen oyundan kopmadı ve 90 dakikayı 2-2 bitirerek 1 puan aldı. Hatta son dakikada Batshuayi’nin topu direkten dönmese belki de 3 puanın sahibi olacaktı, Kartal. Önder Karaveli de maç sonu verdiği demeçte, skor olarak galip gelemeseler de oyun olarak derbiyi kazandıklarını düşündüğünü söyledi. Topa sahiplik, isabetli pas, rakip ceza sahasında oynama ve korner gibi bir çok veride de Beşiktaş, Fenerbahçe’ye üstünlük kurdu.

Derdide 8 yerli forma giydi

Önder Karaveli yönetiminde Beşiktaş’taki bir başka dikkat çeken değişim de yerli oyuncu kullanımı. Sergen Yalçın, sakatlık ve cezalılardan kaynaklanan bir sorun olmadıkça ilk 11’i yabancı ağırlıklı kuruyordu. Yalçın’ın önceliği üç yerli mecburiyetini yerine getirmekti. Kayseri maçına 4 yerliyle başlayan Karaveli, yaptığı üç değişikliği de yerliden yana kullandı. Böylece maçı 7 yerli oyuncu kullanarak tamamladı. Fenerbahçe derbisinde de Karaveli, ilk 11’de 4 yerliyle başladı ve yaptığı 4 değişiklikte de tercihini yerliden yana kullandı. Böylece derbide Beşiktaş toplamda 8 yerli oynatmış oldu.

Welinton’u yedek bıraktı

Önder Karaveli, geldiği günden bu yana tartışılan Welinton’u cezası bitse de derbide yedek soyundurdu ve süre vermedi. Karaveli, maça stoperde Necip Uysal-Vida ikilisiyle başladı. Necip Uysal, maçın henüz 23. dakikasında sakatlanıp oyundan çıksa da Welinton’ı düşünmeyen Önder Karaveli, genç Serdar Saatçı’yı sahaya sürdü.

Oğuzhan ve Güven de takıma döndü

Karaveli ile birlikte son iki maçta şans bulan Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın da yeniden takımın seçenekleri arasına girdi. Kayseri maçını çeviren ikili, derbide de hamle oyuncusu rolünü üstlendiler. Karaveli, Oğuzhan’ı en kısa zamanda ilk 11’de de sahaya süreceğinin işaretini verdi. Karaveli ile birlikte Can Bozdoğan da ilk 11’in değişmezi haline geldi.

Senin için hazırladığımız haberler