Hentbol federasyonundan amatörce davranış !

18.07.2017 - 16:11 | Son Güncellenme: 18.07.2017 - 16:11

 
AJANSSPOR - Hentbol Federasyonu, Pazar günü yaptığı yazılı açıklama ile önümüzdeki sezon erkeklerde Antalyaspor ve Amasya Taşova YİBO  kadınlarda ise Ardeşen GSK ve Eskişehir Hentbol SK ligde yeralmayacağını açıklamıştı.
 
Antalyaspor ve Ardeşen takımlarının başvuruları zamanında yaptığı ve taahhütleri verdikleri, katılım ücretinin de kalan kısmını daha sonra yatırdığı ortaya çıktı. Federasyon buna rağmen Pazar günü yaptığı sürpriz açıklama ile ligde yer almayacak takımlar arasında bu ekipleri de bildirdi.
 
Diğer yandan bugün hentbolda Avrupa kupası kura çekimleri yapıldı. Kura çekimlerine Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) önümüzdeki sezon liglerde yer almayacak dediği Amasya Taşova ve Ardeşen GSK’nın yer aldığı görüldü.
 
Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) kendilerine ulaşmış bir bilgi olmadığını dile getirdikleri ve THF’nın bu kararını ilk kez duyarak şaşırdıklarını belirttikleri öğrenildi. EHF yetkililerinin, bu kulüplerin ligde ve Avrupa kupalarında yer almamaları durumunda kendilerine konu hakkında bilgilendirme yapmadıkları için THF’ye uyarıda bulunacağı iddia edildi.
 
Diğer yandan Avrupa kupalarında mücadele edecek temsilcilerimizin rakipleri şöyle;
 
Challenge Cup
Göztepe, ilk turu maç yapmadan geçirecek ve Malta Aloyslans Von Taine ile Yunan takımı AC Paok galibi  18-19 Kasım tarihlerinde İzmir'de, rövanş maçını ise 25-26 Kasım tarihlerinde deplasmadan oynayacak
 

Ehf Cup
Beykoz ilk turda Kosova’nın Bes Farm Gas takımı ile karşılaşacak. İlk karşılaşma 2-3 Eylül tarihlerinde deplasman oynanacak. Beykoz ilk turu geçerse bir üst turda İsveç’in Malmö takımı ile karşılaşacak.

Challenge  Cup (Bayanlar)
Ardeşen - Rotweiss Thun
Spono Eagles - Zağnos
Ehp Cup (Bayanlar)
Yeni Mahalle - Ofn Ionas

Senin için hazırladığımız haberler