Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan Aynı Bahaneler

Akın Ungan
07.10.2022 - 13:04 | Son Güncellenme: 07.10.2022 - 14:30

Sivasspor, mütevazı Ballkani'ye 4-3 kaybetti. Rıza Çalımbay, yine aynı nakaratı tutturdu. "Hem Avrupa hem ligde başarılı olamayız" dedi. Peki rakiplerinin ligde durumu nasıl?

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan Aynı Bahaneler

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi'nde Demir Grup Sivasspor, Kosova temsilcisi FC Ballkani'ye evinde sürpriz şekilde 4-3 mağlup oldu. Bu sonuçla ülke puanı açısından önemli bir kayıp yaşadık. Maçtan sonra teknik direktör Rıza Çalımbay, yine maç yoğunluğundan; Avrupa ve Türkiye'yi bir arada oynamanın zorluğundan söz etti. Çalımbay, özetle iki kulvarda aynı anda başarılı olmanın mümkün olmadığını söyledi. Çalımbay, 2 günde veya 3 günde bir maç yapmaktan da sık sık şikâyetçi oldu.

Atom Karınca hep şikâyet ediyor!

Futbolcuyken çalışkanlığından ötürü lakabı "Atom Karınca" olan Rıza Çalımbay'ın her Avrupa maçı sonrası benzer şikayetleri futbol kamuoyu tarafından pek benimsenmiyor. Peki Çalımbay'ın Sivasspor için ortaya sürdüğü gerekçeler rakipleri için geçerli değil mi? Grupta yer alan diğer takımların kendi liglerindeki durumu ne?

Sivas, Süper Lig'de düşme hattında

Sivasspor, Süper Lig'de 8 maçta sadece 4 puan toplayarak düşme hattında 17. basamağa kadar gerilemiş durumda. Yiğidolar, UEFA Konferans Ligi G Grubu'ndaysa 3 maçta 4 puan ve averajla ikinci durumda bulunuyor. Grupta tüm takımlar aynı puana sahip. Lider ise FC Ballkani...

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay: “Hem lig hem Avrupa çok zor”
Habere Git

Rakiplerin hepsi liglerinde zirvede

  • FC Ballkani, Kosoava SüperLiga'da 7 maçta aldığı 18 puanla, ikinci sırada yer alıyor. İki maç fazlası olan FC Drita'nın 3 puan arkasında yer alıyor.
  • Slavia Prag, Çekya Fortuna Liga'da 10 maçta 22 puanla ikinci. Bir maç fazlası olan lider Victoria Plzen'in 1 puan gerisinde.
  • Grupta 4. durumda bulunan CFR Cluj, Romanya SüperLiga'daysa 10 maç sonunda 21 puanla 4. sırada. Lider Farul Constanta ile arasında 6 puan fark var ancak 2 maçı eksik. 
İlgini Çekebilir
Yapma Sivas! Uzatmalarda önce sevindik sonra yıkıldık
Habere Git

Piyasa değerinde Sivasspor ikinci

Görüldüğü üzere kendi liglerinde daha fazla maç oynadıkları halde rakipleri, Sivasspor'dan daha iyi konumda yer alıyor. Kadroların piyasa değeri açısından karşılaştırılmasına bakıldığında Sivasspor 32 milyon Euro ile ikinci konumda bulunuyor. 59 milyon Euro'luk değerle Slavia Prag birinci. Cluj'un piyasa değeri 29 milyon Euro ve FC Ballkani'nin de 4 milyon Euro. Tüm veriler düşünüldüğünde Atom Karınca Rıza Çalımbay'ın öne sürdüğü mazeretler çok da geçerli görünmüyor. Akla Nazan Öncel'in meşhur şarkısının sözleri geliyor: Hep aynı nakarat, aynı aynı!

Senin için hazırladığımız haberler