Hepimiz Fiorentinalıyız!

Akın Ungan
18.05.2023 - 10:40 | Son Güncellenme: 18.05.2023 - 10:52

Avrupa Konferans Ligi yarı final rövanş maçında Basel ile Fiorentina karşılaşacak. UEFA ülke puan sıralamasında İsviçre'nin Türkiye'yi geçmemesi için hepimiz Fiorentinalıyız.

Hepimiz Fiorentinalıyız!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Bu akşam oynanacak Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yarı final rövanş karşılaşmaları öncesinde UEFA kulüp müsabakaları ülkeler sıralamasında Türkiye 0.425 puan farkla 12. sırada, İsviçre'nin önünde yer alıyor. 

Basel berabere kalırsa İsviçre, Türkiye'yi geçer

Ancak bugün Basel, İsviçre'de Fiorentina ile oynanacak rövanş mücadelesinde alacağı bir beraberlikle dahi turu geçerse İsviçre, Türkiye'yi geçecek ve 12'nci sıraya çıkacak.

İşte 13.'lüğe inersek oluşacak durumlar...

Bizim 13'üncü sıraya inmemiz durumundaysa 2024/25'deki Avrupa Ligi katılımımız önemli darbe alacak ve şu durum ortaya çıkacak:

İlgini Çekebilir
Devler Ligi'nde skandal! UEFA silmek zorunda kaldı
Habere Git

Kupa galibi Avrupa Ligi play-off turu yerine 3. eleme oynayacak

Avrupa kupalarının tamamen yeni bir formatla oynanmaya başlayacağı ve yeniden 5 takımla katılacağımız 2024/25 sezonunda Türkiye Kupası galibi Avrupa Ligi play-off turundan başlaması gerekirken, 1 tur geriye gidip 3. eleme turunda maçlara başlayacak.

Lig 3.'sü Avrupa Ligi 2. eleme turu yerine Konferans Ligi 2. eleme turuna gidecek

Lig üçüncülüğünü alacak takımımız ise Avrupa Ligi 2. eleme turu yerine Konferans Ligi'ne düşüp orada 2. eleme turundan başlamak zorunda kalacak.

Şampiyonlar Ligi katılımı etkilenmeyecek

Şampiyonlar Ligi katılımı ise herhangi bir şekilde etkilenmeyecek ve şampiyonumuz play-off turunda lig ikincisi de 2. eleme turunda kupaya dahil olacak.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın Zaniolo planı çöktü! O parayı veren yok
Habere Git

Önde kalmamız için 2 seçenek var...

Önde kalmamız içinse iki seçenek var. Basel ya bugün kaybederek elenecek ya da penaltılarla turu geçse dahi sadece 1 bonus puan alacak ama Konferans Ligi finalini kaybedecek.

İşte bu yüzden bu akşam Fiorentinalıyız

Bu nedenle bu akşam hepimiz Fiorentinalıyız. Basel ile Fiorentina arasındaki Konferans Ligi yarı final rövanş maçı 18 Mayıs 2023, Perşembe günü (bugün), saat 22.00'de başlayacak. Karşılaşma, EXXEN platformundan canlı olarak yayınlanacak. Basel ilk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetle avantajı elinde bulunduran taraf.

Senin için hazırladığımız haberler