Ali Koç'un Hoca Yerli Olacak Açıklaması Yönetimi De Şoke Etti

18.06.2023 - 13:24 | Son Güncellenme: 18.06.2023 - 13:39

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un hocanın yerli olacağını açıklaması yönetimi de şoke etti. Mali genel kurulda kavga nedeniyle verilen 15 dakikalık ara dönüşü Koç sürpriz yaptı.

Ali Koç'un Hoca Yerli Olacak Açıklaması Yönetimi De Şoke Etti

Yılmaz DİRİM - AJANSSPOR

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un yeni sezonda teknik direktörlerinin yerli olacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Süper Lig'de şampiyonluğun yerli hocalar tarafından kazanılması nedeniyle bu kararı aldığını söyleyen Koç, kendi yönetim kurulunu da şoke etti!

Yönetimde son karar verilmemişti

Edindiğimiz bilgilere göre, Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nda yerli hoca konusunda kesinleşmiş bir karar olmadığı halde Koç, mali genel kuruldaki konuşmasında bunu deklare etti. Oysa ki yönetimde hoca konusunda netleşmiş bir karar oluşmadığı gibi ağırlığın da Vincenzo Montella'dan yana olduğu biliniyor.

Montella ile transfer bile konuşuldu

Çünkü sarı lacivertli yönetimde Montella'nın yabancı olsa da Türkiye'de iki sezon çalışmasından ötürü önemli bir deneyime sahip olduğu görüşü hakimdi. Nitekim İtalyan hoca ile görüşmeler yapıldı. Bu hem yerel basına hem de uluslararası basına yansıdı. Öyle ki tarafların transfer edilecek oyuncuları bile müzakere ettiği kaydedildi.

İlgini Çekebilir
Belözoğlu yeniden Samandıra'ya doğru
Habere Git

Başkan adeta herkesi terse yatırdı

Mali genel kurulda aslında bir hoca açıklanacaksa bunun İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella olması bekleniyordu. Fakat, tabir caizse başkan Koç, herkesi terse yatırdı. Mali genel kuruldaki konuşması salondaki bir grup tarafından sık sık sataşma ve protestolarla bölününce 15 dakika ara verildi. Aradan sonra kurul çalışmaya devam etti.

Koç, kavgadan sonra "Yerli hoca" dedi

Salondaki kavgaların yatıştırılmasının ardından konuşmasına kaldığı yerden devam eden Ali Koç da yeni sezonda teknik direktörlerinin yerli olacağını söyledi. Koç gerekçe olarak Süper Lig'de şampiyonluğun 2006-2007'den bu yana hep yerli hocaların çalıştırdığı takımların kazanmasını gösterdi.

Koç, verdiği yerli hoca tarifinde de Fenerbahçe'de uzun yıllar yer almış, Samandıra ruhunu iyi bilen kriterini de dile getirdi. Koç, bu kritere uyan ellerinde iki isim bulunduğunu da sözlerine ekledi.

İlgini Çekebilir
Jesus deniyordu, Ancelotti geliyor!
Habere Git

Montella'nın gelmesi artık daha zor

Koç'un bu açıklaması tüm yöneticiler için de esasen sürpriz hatta belki şoke ediciydi. Yönetimde ağırlıklı tavır Montella'dan yana olmasına ve henüz son karar da alınmamış olmasına rağmen Koç'un "Yerli hoca gelecek" demesi herkesi şaşırttı. Özellikle "yerli" demesi de bu karardan dönmeyi zorlaştırıyor. Yani yönetimde Montella'dan yana olanların Koç'u artık ikna etmesi daha da zorlaştı.

Yerli hocalara da sürpriz oldu

Ali Koç'un yerli hoca tercihinin sürpriz olduğu zaten açıklamadan sonra kriterelere uyan isimlerin sözlerinden de belli oldu. Koç'un tarifinden sonra medya o isim "Aykut Kocaman mı, İsmail Kartal mı" diye sordu. Bu iki isim de bir diğer seçenek olan Volkan Demirel de kendileriyle bugüne kadar bir görüşme olmadığını belirttiler.

Senin için hazırladığımız haberler