Süper Lig 9. Hafta Puan Durumu, İnanılmaz! A Harfi Farkıyla Lider Oldu

Feride Kara
10.10.2022 - 22:57 | Son Güncellenme: 11.10.2022 - 08:30

Süper Lig'de 9. hafta sonunda ilginç bir puan tablosu oluştu. Adana Demirspor ile Beşiktaş'ın her şeyi eşitlendi. Alfabetik farkla Adana ekibi lider oldu!

Süper Lig 9. Hafta Puan Durumu, İnanılmaz! A Harfi Farkıyla Lider Oldu

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasının sonunda çok ilginç bir puan durumu oluştu. Genelde ligin ilk haftalarında alışık olunan durum bu defa iki takım arasında 9. maçlarında sonunda meydana geldi. Lider alfabetik sırayla belirlendi!

Adana Demirspor 'A' farkıyla lider!

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftayı Adana Demirspor lider olarak kapattı ancak bu ne puan farkından ne de averaj üstünlüğünden kaynaklandı. Adana Demirspor ile Beşiktaş'ın maç sayısı, galibiyet, beraberlik, yenilgi, attıkları gol ve yedikleri gollerin hepsi eşit oldu! Bu durumda ismi "A" harfiyle başlayan Adana Demirspor, Beşiktaş'ın üstünde birinci sırada yer aldı.

Konyaspor'un puanı ve averajı da aynı ama

Üçüncü sırada yer alan Arabam.com Konyaspor da Adana Demirspor ve Beşiktaş ile aynı puana ve averaja sahip! Ancak averaj eşitliklerinde gözetilen atılan gol kriterinde yeşil beyazlılar diğer iki rakibinin gerisinde kaldığı için üçüncü basamakta yer aldı. 

İlgini Çekebilir
Onyekuru: "Adana Demirspor formasıyla %100'ümü veriyorum"
Habere Git

Fenerbahçe ile Galatasaray da eşitledi

Cumhuriyet'in 100. yılında amansız bir yarışa sahne olan Süper Lig şampiyonluk yarışında ilk üç takımdan sonraki üç takım da 17'şer puanla sıralanıyor. Vavacars Fatih Karagümrük'ü tarihe geçen maçta 5-4 yenen Fenerbahçe, dördüncü sırada yer alırken, bu hafta ilk yenilgisini alan Medipol Başakşehir beşinci ve haftayı BAY geçen Galatasaray da altıncı sırada yer aldı. Beşiktaş derbisi öncesi evinde Kasımpaşa ile golsüz kalarak yara alan son şampiyon Trabzonspor da 17 puanla 7. basamakta kaldı.

Düşme hattında hareket var

Volkan Demirel ile ikide iki yapan Atakaş Hatayspor 7 puanla 16. sırada yer alırken, destansı bir maçla Fenerbahçe'ye kaybeden Karagümrük 17.'likte kaldı. Bu hafta ilk galibiyetini alan Demir Grup Sivasspor 4 puanla 18 sıraya çıkarken, haftayı beraberlikle kapatan Hangi Kredi Ümraniyespor ise son sıraya düştü.

Ümraniyespor galibiyet alamadı

Süper Lig'de lider Adana Demirspor ile 7. sırada bulunan Trabzonspor'un arasında 1 puan fark var. Sivasspor'un da galip gelmesiyle ligde 0'ı olan tek takım hiç galibiyet alamayan Ümraniyespor kaldı. 

Süper Lig'de 9. haftanın sonuçları

Gaziantep FK 1-1 Adana Demirspor 

İstanbulspor 1- MKE Ankaragücü

Antalyaspor 1-1 Konyaspor

Giresunspor 0-1 Beşiktaş

Ümraniyespor 2-2 Kayserispor

Hatayspor 1-0 Alanyaspor

Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük

Trabsonspor 0-0 Kasımpaşa

Başakşehir FK 0-2 Sivasspor

Senin için hazırladığımız haberler