"Her ülke sporda başarı çıtasını yükseltmek için..."

13.11.2017 - 17:16 | Son Güncellenme: 13.11.2017 - 17:16

Dünya şampiyonu kick boksçu Nagihan Kalyoncu, Türkiye'nin uluslararası tanıtımına katkı sağlamak için bu tür şampiyonlukların çok önemli olduğunu belirtti.

Macaristan’da 4-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda 60 kilo kadınlarda dünya şampiyonu olan Kalyoncu, Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret etti.

Kalyoncu'yu tebrik eden Genç, amatör futbol kulüpleri başta olmak üzere sporcuları desteklediklerini aktararak, "Her zaman spora ve sporculara destek olmaya gayret ediyoruz." dedi.

Belediye bünyesinde Ampute Futbol Takımı kurduklarını anımsatan Genç, şunları kaydetti:

"Belediyemizin sponsorluğunda engelliler atletizmde mücadele eden sporcularımız var. İşitme Engelliler Futbol Takımını da kurduk. Trabzonlu dünya şampiyonu boksör Selçuk Aydın'ın yeni boksörler yetiştirmesi için spor salonu kiraladık. Elimizden geldiği kadar şehrimizdeki sporculara destek olmaya gayret ediyoruz. Kalyoncu ve Aydın gibi yerel sporcularımızın başarıları bizleri hem gururlandırıyor, hem de motive ediyor. Ortaya koydukları mücadele nedeniyle onları desteklemek bizlerin boynunun borcudur."

Kalyoncu ise kazandığı şampiyonluğun Türkiye ve Trabzon için önemli bir başarı olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin uluslararası tanıtımına katkı sağlamak için bu tür şampiyonalar çok önemli. Her ülke sporda başarı çıtasını yükseltmek için sporcularını destekliyor. Sağ olsun, Ortahisar Belediyesi de hem maddi hem de manevi olarak bizleri destekledi." diye konuştu.

Genç, dünya şampiyon olan Kalyoncu'ya çeyrek altın hediye etti.

Senin için hazırladığımız haberler