Herhangi nasıl yazılır? TDK sözlük anlamı

19.02.2021 - 16:47 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 16:49

Herhangi nasıl yazılır? TDK sözlük anlamı. Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz birçok kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'herhangi' kelimesidir. her hangi mi herhangi mi? Herhangi kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Herhangi nasıl yazılır? TDK sözlük anlamı

AJANSSPOR-HABER

Türkçe'de birçok kelimenin yazımında hata yapılmaktadır. Yapılan hatalar ise bilgi kirliliği oluşturup kulaktan kulağa yayılmaktadır. Türk Dil Kurumu, bu noktada resmi internet sitesinden sunduğu çevrimiçi sözlük ile tüm kelimeleri sorgulama imkânı tanıyor. En çok sorgulama yapılan sözcükler arasında herhangi nasıl yazılır sorgusu da bulunuyor. Herhangi doğru yazılışı ve cümle içinde kullanımına aşağıdan da ulaşabilirsiniz. Peki, TDK yazımı herhangi birleşik mi, ayrı mı yazılır?

Herhangi Nasıl Yazılır?

Herhangi doğru yazılışı için sorgulama yapanlar doğru yerdeler. Türk Dil Kurumu üzerinden bu sözcüğün doğru yazımına ulaşabileceğiniz gibi bu başlık altından da herhangi doğru yazımı konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

TDK Yazımı Herhangi Birleşik Mi Ayrı Mı Yazılır?

TDK'ye göre ''herhangi'' olarak yazılmalıdır. Ayrı olarak yazıldığını düşünüp hata yapan birçok kişiye rastlanır.

Herhangi (doğru kullanım)

Her Hangi (hatalı kullanım)

Herhangi Doğru Yazılışı

Herhangi bir konu seçip üzerinde tartışma yapmaya başladık. Doğru

Bu olay her hangi birinin kulağına kesinlikle gitmemeli. Yanlış

Senin için hazırladığımız haberler