Real Madrid, Kylian Mbappe transferini açıklıyor

03.06.2024 - 17:48 | Son Güncellenme: 03.06.2024 - 17:52

Kylian Mbappe, milli takım kampını ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Real Madrid’e transferinin bu akşam açıklanacağını söyledi. İşte detaylar...

Real Madrid, Kylian Mbappe transferini açıklıyor

AJANSSPOR HABER

Sezon sonunda Paris Saint-Germain’den ayrılan ve Real Madrid ile anlaşan Fransız yıldız Kylian Mbappe, milli takım kampını ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a transferin ne zaman açıklanacağını açıkladı.

Macron sordu Mbappe açıkladı

Kampta olan Fransa Milli Takımı’nı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı ziyaret sırasında Real Madrid ile anlaştığı bilinen 25 yaşındaki yıldız futbolcu Kylian Mbappe’ye transfer ne zaman açıklanacağını sordu. Kylian Mbappe ise “Bu akşam açıklanacak” cevabını verdi.

Mbappe’nin sözleşme şartları

İspanyol basınında yer alan iddiaya göre İspanyol devi Real Madrid ile anlaşan Kylian Mbappe 5 yıllık sözleşmeye, yıllık garanti ücret 57.5 milyon Euro ve 100 milyon Euro imza bonusu karşılığında imza attı.

Bonservissiz katılacak

Paris Saint-Germain ile sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek olan yıldız futbolcu geçtiğimiz ay Fransız kulübü ile olan sözleşmesini uzatmayarak takımdan ayrılacağını açıkladı. Kylian Mbappe’nin Real Madrid’e bedelsiz bir şekilde transfer olmasının bu akşam açıklanması bekleniyor. 

Bu sezonki performansı

Bu sezon 48 mücadelede Paris Saint-Germain forması giyen Kylian Mbappe 44 gol atarken 10 asistlik performans sergiledi.

 

Paris Saint-Germain, 25 yaşındaki yıldız futbolcuyu, 2018 yılında 180 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Monaco'dan kadrosuna kattı.

Paris Saint-Germain’de tarih yazdı

Kylian Mbappe, PSG ile 7 Lig, 4 Fransa Kupası, 2 Fransa Lig Kupası, 3 Fransa Süper Kupası olmak üzere toplam 16 kupa kazandı. Başarılı futbolcu ayrıca Fransa'da 3 kez yılın futbolcusu seçilirken 1 kez de PSG'de yılın futbolcusu seçildi.

Senin için hazırladığımız haberler