Herkes bunu merak ediyordu! Sala...

20.02.2019 - 22:55 | Son Güncellenme: 21.02.2019 - 12:02

Herkes bunu merak ediyordu! Sala...

Emiliano Sala'nın bindiği uçak Manş Denizi üzerinde radardan çıkarak kaybolmuştu.

 

Geçtiğimiz günlerde kaybolan uçağın enkazı bulundu ve içindeki cesedin Emiliano Sala'ya ait olduğu ortaya çıktı.

 

Galler ekibi Cardiff City'nin, Nantes'tan kadrosuna kattığı Emiliano Sala için bonservis bedeli ödeyip ödemeyeceği merak konusuydu.

 

Hayatını kaybeden Arjantinli oyuncunun transferiyle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

 

Dailymail'in haberine göre Cardiff City ve Nantes, ilk taksit ödemesinin tarihinin uzatılması konusunda anlaştı.

 

Fransız ekibi, Cardiff'ten 20 Şubat'a kadar 5.27 milyon Sterlinlik bir ödeme yapmasını istemişti. Ancak süre daha sonra 27 Şubat'a uzatıldı.

 

Cardiff City, Emiliano Sala için Nantes'a toplam 15 milyon Sterlin ödeyecek.

AJANSSPOR

O isme dava açılacak

Cardiff'in Nantes'tan transfer ettiği Sala, trajik bir uçak kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Arjantinli yeni takımıyla idmana dahi çıkamadı.

 

 

Galler ekibi ise Sala için Nantes'a ödenecek bonservis ücreti konusunda hukuki arayışlara girdi.

 

Cardiff, Willie McKay'a dava açacak!

Daily Mail gazetesinin dün ortaya çıkardığı belgelerde menajer Willie McKay'ın transferden önce Sala'ya gönderdiği e-postalar yer alıyordu. Bu mesajlarda Mckay'ın Sala'ya, kendisiyle başka kulüpler de ilgileniyormuş gibi yaptığını söylediği belirlendi. Böylelikle Cardiff'in Sala için daha fazla bonservis ücreti ödemesi sağlandı.

 

Galler ekibi de bu belgeler eşliğinde futbolcu menajeri Willie McKay'a dava açmaya hazırlanıyor. Amaç bu dava sonucu daha az bonservis bedeli ödemek ya da hiç ödememek.

 

Cardiff, Sala transferi için Nantes'la 15 milyon sterline anlaşmıştı. Yine İngiliz basınında yer alan haberlerde Cardiff'in diğer Premier Lig kulüpleriyle iletişime geçerek gerçekten Sala'nın transferi için girişimde bulunup bulunmadıklarını öğrenmeye çalıştıkları bildirilmişti.

Sala öldürüldü mü? Flaş iddia

Uçağı Manş Denizi'nde radardan kaybolan geçtiğimiz günlerde cesedi bulunan Emiliano Sala ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. Sala'nın kuzeni Martin Gatti, Arjantinli ismin öldürüldüğünü iddia etti.

Emiliano Sala, büyüdüğü Progreso kentinde son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra kent sakinleri de giydikleri siyah ve kırmızı formalarla cenaze törenine katıldı.

 

Sporcunun hayranları da "Asla yalnız yürümeyeceksin Emi" pankartlarıyla seremoniye katıldı.

 

Törenin ardından Sala'nın naaşı, yakınlarının son bir defa vedalaşması için bir spor salonuna getirildi.

 

Cenaze töreni sonrası Sala'nın kuzeni Martin Gatti, Arjantinli futbolcunun öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

 

Yerel bir televizyon kanalına konuşan Gatti, olayın bir kaza olmadığını ifade ederek, "Bu bir kaza değil, Emiliano öldürülmüş olabilir. Ailesi de aynı şekilde hissediyor. Tutarsızlıklar var." dedi.

Olayın yeniden araştırılması gerektiğin ifade eden kuzen, "Mahkemeler bunu araştırsın. Bu böyle bitemez. Olay 'Uçak düştü, iki kişi öldü.' şeklinde yorumlanmamalı." dedi.

 

Gatti ayrıca, imzalanan sözleşme sonrası Sala'yı o uçağa koyan, uçağı organize eden, pilotu kiralayan kişilerin de araştırılmasını talep etti. Gatti ayrıca, "İşin içinde para olduğu zaman başkalarının hayatını umursamayan insanlar var" ifadelerini kullandı.

 

Spor Arena'nın haberine göre Sala'nın cansız bedeni krematoryumda yakıldı.

 

Fransız Nantes takımından İngiliz Cardiff City takımına 15 milyon sterline transfer olan Emiliano Sala'nın içinde bulunduğu küçük uçak kaza yapmış ve oyuncunun akıbetinden uzun süre haber alınamamıştı.

Yapılan özel araştırma sonucunda Manş Denizi dibinde bulunan enkazdan çıkarılan cesedin inceleme sonucunda Sala'ya ait olduğu tespit edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler