Galatasaray için Memphis Depay iddiası

10.08.2022 - 09:39 | Son Güncellenme: 10.08.2022 - 10:05

Mertens ve Torreira transferiyle dünya futbol kamuoyunda büyük ses getiren Galatasaray'ın, bir dünya yıldızını daha kadrosuna katmak için harekete geçtiği ileri sürüldü.

Galatasaray için Memphis Depay iddiası

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de sezonun ilk maçına Antalyaspor deplasmanında çıkan Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Son dakikalarda gelen golle kazanan sarı-kırmızılılar, moral depolarken transferde de önemli hamleler gelmeye devam ediyor.

Mertens ve Torreira'nın aynı uçakla İstanbul'a getirilmesinin ardından transferde yıldız kovalamaya devam eden Aslan, Alexis Sanchez ile görüşmüştü ancak sarı kırmızılıların hedefindeki ismin bir başka dünya yıldızı olduğu iddia edildi. 

Alexis Sancchez ile de görüşüldü

Galatasaray Kulübü Başkanvekili Erden Timur, Şilili oyuncu Alexis Sanchez için girişimlerde bulunduklarını açıkladı. Galatasaray'ın gündemindeki isimlerden birisi olan Alexis Sanchez'le görüşmelerin devam ettiğini belirten Erden Timur şunları söyledi:

"Alexis Sanchez transferi için birkaç yemek daha yememiz gerekiyor. Ancak listede başka isimler de var. Birçok oyuncuyla görüşüyoruz. Bir pozisyon için bazen 6-7 oyuncuyla görüşüyoruz. Çok değerli bir oyuncu. Hepsiyle ilgili süreç devam ediyor."

 

Tecrübeli oyuncu Alexis Sanchez'in transferde Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya daha önde görünüyor. Fransızların bu transferi kısa süre içerisinde bitirmesi bekleniyor.

Memphis Depay listede

Alexis Sanchez'in dışında bir fırsat transferi daha yapmak isteyen Galatasaray'ın Memphis Depay'a yöneldiği ileri sürüldü. Sabah'ın Hollandalı gazeteci Rik Elfrink'in haberinden aktardığı bilgiye göre, Galatasaray, Barcelona'dan ayrılmaya hazır olan Memphis Depay ile ilgileniyor. Elfrink haberinde, "Görünüşe göre Galatasaray'da para var. Beşiktaş'ın Memphis Depay transferini karşılamaya parası yetmez." ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz sezonun başında Lyon'dan bedelsiz olarak geldiği Barcelona'da beklentilerin altında kalan Memphis Depay, 38 maçta 13 gol ve 2 asistle oynamıştı.

28 yaşındaki futbolcu, kariyerinin en verimli günlerini Lyon'da geçirirken Fransa'da 178 maça çıkmış ve 76 gol - 5 asistle oynamıştı. Hollanda Milli Takımı'yla ise 80 maçta görev alan Depay, 42 gol kaydetmeyi başardı.

Katalan ekibiyle 1 yıllık sözleşmesi bulunan Hollandalı yıldızın güncel piyasa değeri 35 milyon Euro.

 

Senin için hazırladığımız haberler