Herkes konuşuyor, Schalke tırpanı vuruyor!

29.06.2020 - 17:55 | Son Güncellenme: 29.06.2020 - 18:03

2019/20 sezonunu 16 maç üst üste kazanamadan kapatan ve tarihi bir negatif seriye imza atan Schalke'de kulübün yaşadığı maddi krizin yanı sıra Denetleme Kurulu Başkanı Clemens Tönnies'in etrafında gelişen olumsuz olaylar medyanın gündeminden düşmüyor.

Herkes konuşuyor, Schalke tırpanı vuruyor!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Alman Süddeutsche Zeitung'un haberine göre Schalke yaşadığı finansman krizini aşmak için oyuncu maaşlarına üst sınır getirme kararı aldı. Bu kararla birlikte artık yapılacak tüm yeni transferlerde maaş sınırı maksimum 2,5 milyon Euro olacak. Daha fazla ücret isteyen futbolcularla ise kesinlikle sözleşme imzalanmayacak.

Batma noktasına mı geldi

2019 mali yıl tablosunda 197 milyon Euro zarar açıklayan Schalke kulübü, liglerin pandemi nedeniyle devam etmemesi ve TV gelirlerinin ödenmemesi durumunda batma noktasına geleceğini açıklamıştı. Bu sezon üst üste üçüncü kez Avrupa trenini kaçıran Ozan Kabak'ın kulübü, taraftarların da tepkisini çekiyor. Cumartesi günü Schalke Freiburg deplasmanında oynadığı sırada 1000 kadar Schalke taraftarı Veltins Arena dışında yaptıkları protesto gösterisiyle Clemens Tönnies'in istifasını istediler.

NBA modeli güzel deniyor ama...

Schalke'nin maaş üst sınırı uygulaması ile ilgili olarak diğer kulüplerden ilk açıklama Bayern Münih'in eski başkanı Uli Hoeness'den geldi. Hoeness bölgesel BR Televizyonunda katıldığı bir programda 'Salary Cap' denen şeyi unutabilirsiniz. Futbolda böyle bir şey mümkün değil. Herkes Amerika'da NBA, NFL gibi liglerdeki sistem ‘Aman ne güzel diyor'. 

Oysa orada üst sınır sadece kulüplerin genel harcamasına konuyor. Mesela en fazla 300 milyon harcanan bir yerde oyuncunun biri 100 milyon alırken diğeri 10 milyon alıyor. Bu tartışmaların hepsi aldatmacadan ibaret” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler