Real Madrid'li futbolcu Camavinga'nın ilham verici hayat hikayesi

29.05.2022 - 13:41 | Son Güncellenme: 29.05.2022 - 13:58

Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Real Madrid'in 19 yaşındaki Fransız futbolcusu Eduardo Camavinga ilham verici hayat hikayesiyle gündemde... İşte detaylar...

Real Madrid'li futbolcu Camavinga'nın ilham verici hayat hikayesi

Real Madrid'in Liverpool'u 1-0 yenerek Avrupa'nın en büyüğü olduğu final karşılaşmasında 85. dakikada Valverde'nin yerine oyuna dahil olan Eduardo Camavinga hayat hikayesiyle gündem oldu. 

Real Madrid'in 19 yaşındaki genç yıldızı Eduardo Camavinga, bir mülteci kampında başlayan ve futbolun en prestijli kulüplerinden birinde devam eden yolculuğununda Avrupa'nın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyme şansı yakalayarak, şampiyonluk sevinci yaşadı.

"Eski bir mülteci olarak futbola minnettarım"

 

Real Madrid onu geçtiğimiz yaz Fransız ekibi Rennes'den 31 milyon euro bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı Camavinga, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) verdiği röportajda, "Ailem savaştan kaçtığı için Angola'da bir mülteci kampında doğdum. Daha sonra ailem beni yeni bir yaşam için Fransa'ya götürdü. Yeni yaşamım da beni Şampiyonlar Ligi finaline götürdü. Eski bir mülteci olarak futbola minnettarım ve geçmişimle gurur duyuyorum. Tüm dünyadaki futbolu seven milyonlarca mültecinin benimle birlikte olduğunu biliyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Ancelotti'den UEFA Pro Lisans kapağı: Oldu mu?
Habere Git

Ancelotti'nin yeni prensi oldu

 

Rennes'in gençlik akademisinde futbola başlayan Kongo asıllı Fransız futbolcu 16 yaşında Ligue 1 kulübünde A takım oyuncusu oldu. Camavinga ilk çıkışını 2018-19 sezonunda yaptı. Bu sezon başında Real Madrid ile tam 6 yıllık sözleşme imzalayan 19 yaşındaki orta saha, eflatun beyazlı formayla 40 maçta forma giydi ve 2 gol, 2 asistlik katkı sağladı. 

Modric'in veliahtı

 

Güncel piyasa değeri 55 milyon euro olan Fransız futbolcu, Real'in 36 yaşındaki Hırvat futbolcusu Luka Modric'in veliahtı olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler