Herkes Ozan Kabak'ı konuşuyor

16.03.2021 - 09:55 | Son Güncellenme: 16.03.2021 - 10:26

Ara transferde Schalke 04'ten Liverpool'a giden Ozan Kabak, Wolverhamton maçının yıldızlarından oldu. Sosyal medyada trend topic olan genç oyuncu, mücadelesiyle büyük beğeni kazandı. Galatasaray altyapısından çıkan 20 yaşındaki temsilcimizin istatistikleri nasıl oldu? İşte cevabı....

Herkes Ozan Kabak'ı konuşuyor

Gün be gün yükseliyor

Liverpool formasıyla İngiliz Premier Lig'de mücadele eden milli futbolcumuz Ozan Kabak, her geçen gün form grafiğini yükseltiyor. Genç yıldız, dün akşam çıktığı maçta da izleyenlerden tam not aldı. İşte Ozan Kabak'ın Wolverhamton maçındaki performansına dair detaylar...

Liverpool 2 maç sonra güldü

Premier Lig'de geçen yıl 30 yıl aradan sonra mutlu sona ulaşan acak bu sezon yaşanan ağır sakatlıklarla yarıştan erken kopan Liverpool, iki maç sonra galip gelirken temsilcimiz Ozan Kabak, ortaya koyduğu performansla büyük beğeni  topladı. 

Havadan geçit vermedi

Wolverhamton'u Jota'nın ilk devrenin uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 mağlup eden Liverpool'da Ozan Kabak ilk 11'de maça başladı.
56 kez  topla bulaşan genç oyuncu, yaptığı 41 pasta yüzde 88'lik isabet oranıyla oynadı. Rakip yarı sahada yüzde 70 'lik pas isabetiyle oynayan ve girdiği 11 ikili mücadelenin 7'sini kazanan Kabak, 4 hava topunda da rakibine üstünlük kurdu.

Ozan Kabak: Wolverhamton maçıyla gerçek kimliğini ortaya koymaya başladı.

Sosyal medyada TT oldu

Ortaya koyduğu oyunla sosyal medyada trend topic (TT) olan 20 yaşındaki Ozan Kabak, ara transfer döneminde Alman Bundesliga ekiplerinden olan Schalke 04'ten kiralık olarak Premier Lig  temsilcisi Liverpool'a geldi.

 

Yarım devrede Avrupa'ya gitti

Galatasaray altyapısından yetişen ve yarım devrelik performansıyla Stuttgart'a 12 milyon Euro bedelle transfer olan Kabak, Liverpool formasıyla ikisi Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 7 maça çıktı ve 630 dakika sahada kaldı.
Liverpool'un Alman teknik direktörü Jurgen Klopp, verdiği demeçlerde Ozan Kabak'tan memnun olduğnu belirtiyor.
Manchester City, bir maç eksiği olan ezeli rakibi Manchester United'ın 14 puan önünde 71 puanla lider. Liverpool ise  yine 1 maç eksikle 46 puanla 6. sırada bulunuyor.

Ozan Kabak'ın yeni hedefi Avrupa Şampiyonası'nda milli formayı giymek

Merih ve Çağlar ile forma savaşı verecek

Ozan Kabak'ın önündeki en büyük hedef, Şenol Güneş tarafından A Milli Takım'a çağrılmak ve Avrupa Futbol Şampiyonası'nda forma giymek. Kabak, mevkide Juventus'ta forma giyen Merih Demiral ve Liecester City'de oynayan Çağlar Soyöncü ile rekabet edecek. Büyük bir sürpriz olmaza Kabak'ın şampiyonaya gitmesi bekleniyor. Ozan Kabak, bugüne kadar 7 kez milli formayı sırtına geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler