Herkesi şaşırttılar!

08.06.2017 - 16:11 | Son Güncellenme: 08.06.2017 - 16:11

Herkesi şaşırttılar!
Beşiktaş'ın önemli bir rakam ödeyerek apar topar kadrosuna kattığı Milosevic geçtiğimiz yıl kendisinden beklenen çıkışı yapamadı. Geecek vaad eden önemli bir oyuncu olarak tanıyan yöneticilerin 'Büyük takımların elinden kaptık' diye lanse ettiği Milosevic'in önümüzdeki yıl kadroda olup olamayacağı dahi soru işareti.
Geçtiğimiz yıl Beşiktaş'ın Akhisar deplasmanında oynadığı maçtaki göz yaşlarıyla gönüllere taht kuran Serdar Kurtuluş bu sezon döndüğü yuvası Bursaspor'da başarılı olamadı. Kurtuluş koca sezonda sadece 6 maç forma şansı bulabildi.
Bursaspor'un büyük umutlarla transfer ettiği Slovenya milli takımının direk oyuncusu Boban Jovic yeşil beyazı takım için tam bir hayal kırıklığı oldu. Sadece 8 maçta forma giyen Sloven oyuncu Jovic 2 sarı 1 de kırmızı kart gördü.
Egemen Korkmaz geçtiğimiz yıl büyük çıkış yaşayan Başakşehir takımı için sakatlığı nedeniye hayal kırıklığı oldu. Sadece 2 kez forma giyen Korkmaz 146 dakika sahada kalarak ligde en az forma şansı bulan ara transfer arasına adını yazdırdı.
Beşiktaş futbol takımında son iki yıldır çıkış beklenen Ara Özbiliz sadece 5 maçta forma şansı bulabildi. Oynadığı maçlarda da istenileni veremeyn Aras Özbiliz geçtiğimiz sezon oynadığı futboldan çok, Beşiktaş Fenerbahçe kupa maçında saha kenarında ısınırken bir posizyonunda vakit geçirdiğini düşündüğü Lens'i sahaya girip kolundan çekip, oynamadan gördüğü sarı kartla hatırlanıyor.
Jeremi Bokila Akhisar Beyediyespor'un hayal kırıklığı olan bir futbolcu lig boyunca sadece 5 maçta forma giyen Demokratik Kongo asıllı oyuncunun gol ve asisti bulunmuyor
Trabzonspor'da bir türlü istenileni veremeyen Luis Cavanda Galatasaray'da da kötü futbolunu sürdürdü. 13 maçta forma giyen futbolcu hiç birinde gerek taraftarların gerekse otoritelerin gözüne girmeyi başaramadı. Cavanda'nın bu sezon sarı kırmızılı takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor
Aytemiz Alanyaspor'un defansını güçlündirmek için kadrosuna kattığı Sırp oyuncu Darko Lazic sadece 4 maç forma giyerek tam bir hayal kırıklığı odu
Antalyaspor'un büyük umutlarlla transfer ettiği El Kabir, bir kaç hariç takımın asli parçası haline gelemedi. Oysa Gençlerbirliği geçen sezon çok etkii bir performans ortaya koymuştu. Antalya)da başrol oynayamamasının belki de en önemli nedeni o rolün dünya yıldızı Etoo'o'nun elinde olmasıydı.
Kasımpaşa'nın bu yıl kadrosuna kattığı Kamerunlu 1.85 boyundaki santrafor Franck Etoundi sadece 4 maç forma giyerek bekleneni veremeyenler arasına adını yazdırdı
Trabzonspor'un sol kanadını güçlendirmek için transfer ettiği Arjantinli sol bek Luis Ibanez 5'i ilk 11 olmak üzere tam 9 resmi maçta forma giyerek beklentiyi karşılayamayan oyunculararasına adını yazdırdı
Galatasaray'da da bu yıl gittiği Bursaspor'da da oynaması bir dert oynamaması bir dert olan Bilal Kısa yeşil beyazlı formayla 8'i ilk 11 olmak üzere 16 kez sahaya çıktı. Taraftarların bir kısmı 'Bilal bu takımda nasıl oynamaz' derken bazıları da 'Bu transfer Bursaspor'un başarısızlığının izahıdır' diyerek ikiye bölündü. Ancak bir gerçek var ki Bilal Kısa Bursaspor formasıla kötü bir sezonu geride bıraktı.
İshak Doğan Karabük)te yaptığı çıkışla milli takıma kadar yükselmişti. Ve ayrıca büyüklerin de sol bek için düşündüğü bir isim olmuştu. Trabzonspor onu büyük umutlarla aldı ancak beklentileri boşa çıkardı. Trabzonspor onun zirvesi olacağı yerde düşüş noktasının başlangıcı oldu. Yeniden doğmak için döndüğü Eskişehir'de küme düşme üzüntüsünü yaşadı. Karabük'te de tam bir hayal kırıklığı yaratan Kabir sadece 2 kez forma giyebildi. Yine de otoriteler genç oyuncu için hala her şey için geç kalmış sayılmaz şeklinde görüş belirtiyor.
Charles Itandje bir sezonra iki takım düşüren kaleci olarak tarihe geçti. Sezona Gaziantep formasıyla başlayan Itandje devre arasında Adanaspor'a geçti. Ligimizin en iyi kalecilerinden biri olarak gösterilmesine rağmen Kaberunlu yıldız oyuncu Adanaspor'la da istediği çıkışı yakalayamayarak küme düşme acısını yaşamaktan kaçamadı. Yine de otoriteler başarısızlağın nedeninin İtandje'a değil de oynadığı takımlarda defans hattının uyumsuzluğuna bağlıyorlar.
Antalyaspor'a kiralık olarak gelen Fildişi Salili milli takımı oyuncusu Jean Armel Drole sadece 2 maçta forma giyerek beklenileni karşılayamayan vasat bir performans ortaya koydu.
Transfer başarılarıyla her sezon alkış alan Gençlerbirliği bu sezon İsveç'li oyuncu Jonathan Ring'i kadrosuna kattı. 4'ü ilk 11 olmak üzere 8 resmi maçta forma giyen Ring vasatın üzerine çıkamadı.
Ara transferde Mehmet Ekici'yi kadrosuna katamayan Fenerbahçe kısa süre önce karşılaştığı Ukrayna'nın Zorya takımının otra saha oyuncusu Karavayev'i kiraladı. Apar topar Antalya kampına yetiştirilen genç futbolcu ilk günlerde beğenilse de Advocaat'ın bir türlü gözüne giremedi. Birkaç maç dışında neredeyse hiç oynamadan sezon sonunu getiren Karavayev yılın en skanda transferlerinden biri olarak hafızalara kazındı
Hiç kuşku yok ki geçtiğimiz yılın en kötü transferi Wan der Will. Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a kaptırılmasıyla acil olarak sağ beke transfer yapmak isteyen Fenerbahçe Hollandalı yıldız Wan der Will'i büyük umutlarla kadrosuna kattı.Ancak bu transfer hiç umulan sonucları vermedi ve Wan der Will futboluyla değil de formsuzluğuyla, isteksizliğiyle eşi Rose Bertam'ın instagram fotoğraflarıyla, dolandırıldığı iddiasıyla ortalığı birbirine katmasıyla konuşuldu.
Slovenyalı Matıc Fink de ligimizin istenileni veremeyen yıldızları arasına adını yazdırdı. Rizespor'un büyük umutlarla kadrosuna kattığı 1.75 boyundaki defans oyuncusu, 7 lig 6 Türkiye Kupası maçında forma giymesine rağmen başalı bir performans sergileyemedi.
Osmanlıspor'un Belçika'nın Lierse takımından transfer ettiği Malili futbolcu Alassane Diaby'in geçen yıl Galatasaray'ın da istediği Clup Burugge'nin yıldızı Abdoulaye Diaby ile karıştırılarak yanlışlıkla transfer edildiği dahi konuşulmuştu. Hazırlık maçı dışında hiç oynamadan geri gönderilen futbolcunun yılın fiyasko transfirleri arasında adı ilk sıralarda yeralıyor.
Haritada yerini dahi bulmakta zorlanacağımız Yeşil Burun Adaları asıllı Ryn Mendes de ligimizin beklenileni veremeyen futbolcuları arasına adını yazdırdı. Golcü diye alınan oyuncu sadece 6 lig bir de kupa maçında Kayserispor formasını giyebildi
Slovenyalı Samardzic de Akhisar Belediyespor'un en başarısız çıkan transferleri arasına adını yazdırdı. Sadece 8 maçta forma giyen defans oyuncusu Beşiktaş'ın genç transferi Milosevic gibi ülkesinin Rijeka takımından yetişmiş.
Azerbaycan doğumlu Rus futbolcu Ramil Sheydaev Rusya'nın alt milli takımarında 50'nin üzerinde forma giyince gelecek vaad eden futolcu olarak Trabzonspor'a transfer edildi. Santrafor mavkiinde oynayan 21 yaşındaki genç oyuncu isteleni veremeyince apar topar Zilina kulübüne kiralandı

Sezon başında Galatasaray'ın Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin elinden kaparak imza attırdığı milli futbolcu Serdar Aziz de geçtiğimiz yılın en verimsiz transferleri olarak üst sıralarda yer alıyor. Bursaspor'da ulaştığı forma yaklaşamayan Serdar Aziz sadece 6 maçta forma giyebildi.

(Hürriyet)

Senin için hazırladığımız haberler