"Herkesin tek isteği var..."

25.03.2020 - 19:16 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 19:28

Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım açıklamalarda bulundu. Kaldırım, Bein Sports'a verdiği röportajda Fenerbahçe'deki son gelişmeleri değerlendirirken, corona virüsü hakkında konuştu. Sarı - lacivertlilerde futbolcular corona virüs karantinasında günlerini nasıl geçiriyor, ne gibi tedbirler alındı? İşte detaylar...

"Herkesin tek isteği var..."

Fenerbahçe’nin 30 yaşındaki futbolcusu Hasan Ali Kaldırım, gündeme dair açıklamalarda bulundu.Kaldırım, koronavirüs sürecini de değerlendirdi.

Bein Sports’un sorularını yanıtlayan tecrübeli futbolcunun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

Hepimiz için zor bir süreç. Belki de tüm dünya, aynı zamanda aynı problemi ilk kez yaşıyor. Yaklaşık 100 yıl önce İspanyol gribi yaşanmış. 50 milyona yakın insan hayatını kaybetmiş.

En son perşembe günü idman yaptık. Hocalarımız en kısa zaman içinde bir platform kurdu. Video kamera sistemi ile bu platforma bağlanarak idmanlarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Olağanüstü bir durum. Sürecin ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Bizler sporcular olarak 3 gün idman yapmadığımızda 4 gün bunu hissediyoruz. Bu süreci en iyi şekilde, en az kondisyon kaybı yaşayarak tekrar maçlara başlayacağımızı ümit ediyoruz. Burada önemli olan devletimizin söyledikleri. Sadece Türkiye için değil, tüm dünya için olağanüstü bir durum. Biz de sporcular olarak evlerimize kapandık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kişisel olarak iyi bir sezon geçiremedim. Aynı sakatlığı iki kez yaşadım. Geçen senenin maç sayısı ve idman sayısından dolayı bu sakatlıkların olduğunu düşünüyorum. Bu salgını hem mental hem de psikolojik olarak atlabilmemiz için güçlü kalmamız lazım. Daha önce evimin bir bölümünü spor salonuna çevirmiştim. Bu açıdan biraz şanslıyım. Neden mutlu oluyorsanız onları yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca basketbol takımımıza ve Cenk Renda'ya sağlık diliyorum. Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim'e de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yemek yapmaktan keyif aldığımı öğrendim. Yapboz yapıyorum. Playstation oynuyor ve kitap okuyorum.Bir spor branşının yürümesi için sporcuların sağlıklı olması gerekiyor. Aynı zamanda teknik heyet ve idari kadro da sağlıklı olmalı. Her şeyden öncelikli olan insan sağlığı. Ayrıca ekonomi konusu var. En önemlisi ama insan sağlığı. Ne kadar bir sürecin bizi beklediğini bilemiyoruz. Bunun için kendimizi en iyi şekilde hazır tutmalıyız. Herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Temennim en kısa zamanda futbola geri dönmek.

Böyle bir şey ilk defa yaşanıyor. İdman sırasında futbolcuları video kamera sistemiye görebiliyoruz. Herkesin kafasında soru işareti var. Herkesin tek bir isteği var, futbola geri dönmek.

Benim için şanssız bir sene oldu. Son 2-3 haftadır fizik kondisyon açıdan iyi duruma gelmiştim. Şimdi bireysel olarak ne kadar çalışırsanız çalışın, takım halinde çalışmak gibi olmaz. Daha fazla çalışıp kendimi daha güçlü hale getirmeyi hedefliyorum.
 
Senin için hazırladığımız haberler