HES kodu kayıt etmeyen ÖSYM sınavına giremiyor mu? ÖSYM sitesine HES kodu nasıl kaydederim?

20.08.2020 - 17:13 | Son Güncellenme: 20.08.2020 - 17:24

ÖSYM'nin sınavlar öncesi öğrencilerden HES kodu istemesi panik hava yarattı. Öğrenciler HES kodunu nereden ve nasıl alacağını bilmezken ÖSYM sitesine nasıl ekleyeceklerini de araştırmaya başladılar. Peki HES kodu nasıl alınır ve nereden alınır? e-devlet HES kodu alınır mı, Hayat Eve Sığar hes kodu alabilir miyim gibi araştırmalar sürüyor... ÖSYM öğrenci sistemine HES kodu ekle, aday işlemleri HES kodu ekle gibi aramalar da devam ediyor... Detaylar haberimizde yer alıyor...

HES kodu kayıt etmeyen ÖSYM sınavına giremiyor mu? ÖSYM sitesine HES kodu nasıl kaydederim?

ÖSYM tarafından uygulanacak sınavlara başvurularda adaylardan HES kodu bilgisi alınacağını açıklayan ÖSYM artık öğrencilerden HES kodu istemeye başladı. Sınava başvuruda, HES kodu bilgisi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) kaydedilmeyen adayların başvuru yapmaları sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Peki HES kodu nasıl alınır ve nereden alınır? İşte tüm detaylar...

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangib bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilir.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINDA NASIL ALINIR?

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

SMS İLE HES KODU NASIL ALINIR?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden almak için BURAYA TIKLAYINIZ!

 
Senin için hazırladığımız haberler