"Heykelim dikilirse çubukluyla olsun"

02.12.2020 - 08:41 | Son Güncellenme: 02.12.2020 - 08:54

Fenerbahçe ve Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın kaptanlarından Atiba Hutchinson, futbolu bıraktıktan sonra hoca olarak hizmet etmek istediğini söyledi. Atiba, heykelinin dikilmesi talebine de yanıt verdi. Atiba, heykelinin nereye dikilmesini tercih ediyor? Beşiktaş taraftarlarına nasıl mesajlar verdi? İşte yanıtı...

"Heykelim dikilirse çubukluyla olsun"

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, futbolu bıraktıktan sonra siyah-beyazlı takımdaki geleceği ve planları hakkında konuştu. Atiba, kaç yıl daha futbol oynamak istiyor? Heykelinin dikilmesi talebine ne yanıt verdi? Yanıtı haberde...

Atiba, samimi açıklamalar yaptı

Haber Global'e konuşan Atiba, ailesinin her zaman kendisine destekçi olduğunu ve babası tarafından futbola yönlendirildiğini hatırlattı. Kanadalı oyuncu, "5 yaşında top oynamaya başladım ve 13 yaşımda hayallerimi gerçekleştirme fırsatım oldu" diyor.

"Beşiktaş'tan gitmek istemedim"

Beşiktaş'ın kendisi için çok büyük anlam ifade ettiğini söyleyen Atiba, "8 yıldır buradayım. İlk andan itibaren Beşiktaş aşkını hissettim. İlk başlarda aslında çok anlayamıyordum ama yıllar geçtikçe ben de buradan gitmek istemedim. Çok fazla güzel şey yaşadım. 2 şampiyonluk yaşadım. Beşiktaş'a güzel anılarım var" ifadelerini kullandı. 

Beşiktaş taraftarları Atiba'yı neden çok seviyor?

Atiba, Beşiktaş taraftarlarının gönlünü nasıl kazandığı sorusuna, "Çok çalışıyor ve pozitif olmaya çalışıyorum. Belki de bu yüzden beni seviyorlar. Sessiz bir şekilde yapmam gerekeni yapıyorum. Beni sevmeyenleri kazanma çabasında değilim. Taraftarların ilgisinden memnunum. Beni yolda gördüklerinde 'Adamsın' diyorlar. İlgilerine teşekür ediyorum" yanıtını verdi. 

"Kendimi ahtapot gibi hissediyorum"

Saha içinde Beşiktaş'ın en aktif isimlerinden biri olan Atiba, "Bacaklarım uzun olduğu için beni ahtapota benzetenler oluyor. Ben de bazen maçların tekrarını izlediğimde onlara hak veriyorum. Ben de zaman zaman kendimi ahtapot gibi hissediyorum" dedi.

Atiba'dan heykel açıklaması: "Onur verici"

Atiba, siyah-beyazlı taraftarların 'Atiba'nın heykelini dikelim' talebine de yanıt verdi. Atiba, "İnanmadım. Şaka zannettim. Daha sonra devamı geldi. Bir yerden itibaren, "Siz ciddi misiniz yahu? Bu gerçekten yapılacak mı?" diye düşünmeye başladım. İnsanlar belediyeye yazmışlar. Gerçekten de harika bir duygu. Olur ya da olmaz. Bunun konuşulması bile gerçekten benim için onur verici" açıklamasını yaptı.

"Çubuklu forma ile stadyum yanına..."

Ayrıca Atiba heykelinin nereye dikilmesini istediği sorusuna dikkat çeken bir cevap verirken, "Heykelim yapılırsa ilk şampiyonluktaki siyah forma olabilir. Çubuklu forma vardı üzerimde. Heykel nereye dikilir bilmem. Stadyumun yanı belki biraz daha iyi olabilir. Normalde nasıl olur bilemiyorum. Çocuklarım bu konuyla ilgili birşey bilmiyor. Heykelim dikilirse, onları heykelin yanına götürürüm. Bana çok gurur veriyor. Bu duyguyu nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Beni evimde gibi hissettiriyor. Burada geçirdiğim zaman gerçekten de çok özel" diye konuştu. 

"Futbolu bırakınca hoca olarak takımda kalabilirim"

Kanadalı oyuncu, futbolu 1-2 yıl daha oynayabileceğini ifade ederken, "Ne zaman bırakacağımı düşünmedim. Teknik direktörlük için ise çok fazla tecrübe edindim. Ancak; bir hoca olarak neler verebilirim? Futbolu bıraktıktan sonra takımda hoca olarak kalabilirim" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler